Bugarska - Hrvatska: Olić i Pranjić od prve minute, Kramarić počinje na klupi

Petak, 10. listopada 2014. 09:19 Napisao/la  SC

Sofija (20.45): Bugarska - Hrvatska. Večerašnja utakmica vjerojatno neće izravno odlučivati o plasmanu na EP 2016, ali će presudno utjecati na atmosferu na početku kvalifikacija

Hrvatska reprezentacija večeras od 20.45 u Sofiji igra kvalifikacijsku utakmica za plasman na EP 2016, Bugarska spada u krug izravnih konkurenata za prva dva mjesta koja jamče izravni plasman. Uoči utamice izbornik Niko Kovač ostao je bez Dejana Lovrena umjesto kojega će igrati Domagoj Vida. Prema najava iz stručnog stožera, izgleda da je Kovač riješio sve nedoumice oko sastava. Na lijevom boku prednost je opet dobio Danijel Pranjić, u napadu počinje iskusni Ivica Olić.

- Bugarski nogomet napreduje, moramo biti svjesni da nas čeka težak zadatak iako se večeras ne dobiva, niti gubi EURO! Ovo je tek druga od deset utakmica! Bugarska će biti pod velikim pritiskomm, a mi moramo biti spremni iskoristiti našu šansu, rekao je Kovač.

Dakle, Kovač bi Bugarskoj trebao suprotstaviti sljedeću momčad: Subašić - Srna, Vida, ćorluka, Pranjić - Modrić, Rakitić, Brozović - Olić, Perišić - Mandžukić.

Unatoč najavama, pohvalama i sjajnoj formi Andrej Kramarić počinje utakmicu s klupe kao i Mateo Kovačić. Kovaču je na mjestu povučene špice draži Marcelo Brozović, koji je puno jači u defenzivi od Kramarića. Ivan Perišić i Ivica Olić kao bočni napadači očekivano su rješenje.

Luka Modrić i Ivan Rakitić ponovo igraju zajedno u središnjici, od dvojice najboljih igrača očekuje se najviše u najtežim utakmicama. Igra protiv Bugarske umnogome će ovisiti o njihovu raspoloženju, obojica su standardni u Barceloni i Real Madridu i obojica u zadnjem razdoblju u dresu reprezentacije ni približno ne izledaju tako dobro kao u klupskim dresovima. Naravno da njihova igra ovisi o suigračima i da su njihove uloge u klubovima malo drugačije nego u reprezentaciji. Međutim, od igrača takvih kvaliteta s hrvatski navijači s pravom očekuju više.

- Ne bojimo se nikoga, mislim da moji igrači neće iskazati previše poštovanja, jer to ne bi bilo dobro, rekao je bugarski izbornik Ljuboslav Penev.

Kovač je djelomično u pravu, kada tvrdi da večerašnja utakmica neće izravno odlučivati o plasmanu na EP 2016. Međutim, bitno će odrediti daljnji tijek kvalifikacija i presudno utjecati na atmosferu na početku kvalifikacija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.