Zlatko Dalić: Govorio sam da će nam gostovanje u Armeniji biti najteže

Petak, 08. rujna 2023. 23:41 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska je uvjerljivo pobijedila (5:0) Latviju na Rujevici

- Bila nam je to dobra priprema za Armeniju. Uspjeli smo dati golove, odmoriti neke igrače. Zaista lijep ambijent, odgovorno smo odigrali i na kraju izborili povoljan rezultat. Cijeli smo tjedan govorili da ne znači ništa ako je protivnik na papiru slabiji. To je put kojim trebamo ići dalje, uvijek biti ozbiljan, odgovoran, a ovo su i utakmice u kojima ne možeš puno dobiti, a možeš izgubiti, kaže izbornik Zlatko Dalić.

Bruno Petković dvama brzim pogocima olakšao je posao:

- Uvijek govorim, kad je Petković u formi, on može napraviti puno više i protivnicima koji su snažniji od današnjih. Njemu stalno treba davati priliku. Htjeli smo sačuvati Majera i Kovačića koji su osjetili neke ozljede. Nismo ih htjeli forsirati kako bi bili spremni za Armeniju. Ivanušec nije upao, on je sastavni dio momčadi, agresivan je i puno će donijeti reprezentaciji u budućnosti, rekao je Dalić.

Hrvatska u ponedjeljak igra protiv Armenije, koja je remizirala (1:1) u Turskoj:

- Govorio sam da će nam gostovanje u Armeniji biti najteže. Ako tamo ostvarimo povoljan rezultat, bit ćemo korak bliže Njemačkoj. Sad smo tu, imamo dvije utakmice manje, ali moramo izboriti tih maksimalnih 16 bodova i plasirati se na Euro, poručio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.