BRAZIL - HRVATSKA Darijo Srna: Uvjeren sam da ćemo odigrati na ponos svim Hrvatima

Četvrtak, 12. lipnja 2014. 10:05 Napisao/la  SC

Od Brazila se očekuju pobjede, ali i lijepa igra, tako da bi mogla rasti nervoza što dulje rezultat bude išao nama u prilog, kaže izbornik Niko Kovač

Hrvatska reprezentacija večeras (22) utakmicom protiv Brazila otvara Svjetsko prvenstvo. O utakmici kojom počinje prvenstvo ispisani su kilometri, kapetan Darijo Srna uoči utakmice obratio se naciji:

- Ne mogu obećati da ćemo osvojiti Svjetsko prvenstvo, ne mogu obećati da ćemo pobijediti Brazil ili proći skupinu, ali mogu obećati da će svaki igrač na terenu dati svoj maksimum, do zadnjeg atoma snage. Želimo da svi navijači diljem svijeta budu ponosni na nas. Veliki je dan kada se otvara Svjetsko prvenstvo protiv Brazila i mislim da će svaki Hrvat uživati. Igramo protiv možda najbolje reprezentacije na svijetu, ali u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji. Hrvatska će pokušati napraviti čudo. Prijatelj sam s mnogim Brazilcima, sve su to igrači koji rade razliku na terenu i posjeduju najveću nogometnu kvalitetu. Brazil je favorit, ali neće mu biti lako protiv Hrvatske. Svi koji su bili u reprezentaciji znaju koliko je lijepo igrati za Hrvatsku i koliko nama to znači. U ovoj povijesnoj utakmici dat ćemo sve od sebe, uvjeren sam da će igrači učiniti da ova utakmica bude na ponos svim Hrvatima, kaže Srna

U utakmici protiv Brazila neće biti tajni, svi sve znaju:

- Imao sam pola godine za proučavanje Brazila. Pripremili smo svoje igrače i mislim da ćemo znati odgovoriti. Znamo da je Neymar među najboljima na svijetu, znamo što nas čeka, međutim, volio bih naglasiti da Brazil nije samo Neymar, nego ima brojne dobre igrače. Isto tako, naša mala Hrvatska ima odlične igrače svjetske razine. Koliko mi razmišljamo o Brazilu, toliko će Brazil razmišljati o nama, i mislim da je možda izbornik Scolari malo lošije spavao kada je mislio o Hrvatskoj, kaže izbornik Niko Kovač.

U zadnjoj utakmici na Svjetskom prenstvu u Njemačkoj, Brazila je u Berlinu pobijedio Hrvatsku rezultatom 1:0.

- Ovdje su navijači veća snaga Brazila, a igračke generacije ne bih želio uspoređivati. Mi ćemo pokušati sve kako bismo iznenadili, sigurno se nećemo predati do zadnje minute. Brazil se namučio protiv Srbije te smo i u toj utakmici vidjeli kako se može protiv Brazila. Osim toga, ne znam mnogo momčadi koje žele igrati protiv nas. Mi smo nezgodna momčad i to ćemo pokazati. Poput Brazila, i mi volimo imati loptu u nogama. Brazil ne voli trčati za loptom, nastojat ćemo je sakriti ako bude moguće te dolaziti u završnicu. Idemo zabiti gol te čuvati vlastitu mrežu. Od Brazila se očekuju pobjede, ali i lijepa igra, tako da bi mogla rasti nervoza što dulje rezultat bude išao nama u prilog. Smatram da su dečki dobro prihvatili moje zamisli, vrlo su pametni i znaju što se traži. Mislim da ćemo biti prepoznatljivi, smatra Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.