Borna Sosa: Dugo se nije poklopilo da je toliko igrača iz Bundeslige u obrani

Srijeda, 06. listopada 2021. 15:12 Napisao/la  HNS
Borna Sosa
Borna Sosa

Borna Sosa u kratkom se roku nametnuo kao rješenje na lijevom boku u uoči utakmice protiv Cipra:

- Najbitnije je u toj utakmici uzeti tri boda i ići na Slovačku s vjetrom u leđa. Već smo u prvoj utakmicu protiv Ciprana vidjeli da neće biti lagano. Cipar se zna braniti u čvrstom bloku, jedina zadaća u utakmici je ne primiti gol. Na nama je da to pokušamo razbiti i zabiti gol, a mislim da imamo puno kvalitete to napraviti. Ako damo maksimum individualno i kao momčad, trebali bismo pobijediti, smatra Sosa.

Bundesliga je najbolje zastupljena u reprezentaciji:

- Dugo se nije poklopilo da je toliko igrača iz Bundeslige u obrani. Znam Gvardiola i Stanišića, pratim ih i mislim da igraju na visokoj razini. Možda je Stanišiću malo teže jer ipak igra u Bayernu, ali iskoristi svaku priliku. Za Joška već znamo da je fantastičan igrač koji se u RB Leipzigu ustalio na poziciji lijevog stopera. Bit ću sretan ako budemo igrali zajedno jer je tako bilo u mladoj reprezentaciji. U Bundesligi su promijenili način razmišljanja, puno klubova posvetilo se razvoju mladih igrača pa kupuju mlade igrače iz inozemstva, kao što je to bio slučaj sa mnom i Joškom. Mi smo i prije imali kvalitetne igrače, koji su mogli igrati Bundesligu, ali mentalni sklop nije bio takav. To se, međutim, promijenilo, pozitivna je stvar što tako mladi igramo u Bundesligi, smatra Sosa.

Kum Josip Brekalo otišao je iz Bundeslige u Torino:

- Nadam se da ćemo jednom zaigrati zajedno jer smo igrali zajedno jako dugo, praktično od šeste do dvadesete godine. Najbolji smo prijatelji i kumovi, bilo bi ostvarenje sna da zaigramo zajedno u prvom sastavu za A reprezentaciju. Međutim, vrijeme je na našoj strani i moramo biti strpljivi, to je neizbježno ako nastavimo dobro igrati u klubu i reprezentaciji, kaže Sosa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.