Bilić uoči Švedske: Vedran Ćorluka će igrati što mi odlučimo

Utorak, 28. veljače 2012. 15:27 Napisao/la  Z. G.

Svi su igrači na „rendgenu“ i nije isključeno da netko od njih kompromitira svoj status, upozorio je izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić dan uoči prijateljskoga okršaja

Svi su igrači na „rendgenu" i nije isključeno da netko od njih kompromitira svoj status, upozorio je izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić dan uoči prijateljskoga okršaja protiv Švedske.

- Jasno je da ćemo nastaviti pomno pratiti sve igrače i kasnije po klubovima, no ipak je utakmica izravni pokazatelj njihova stanja. Daj Bože da bude što više igrača koji će zacementirati status, ali neki bi ga mogli i kompromitirati. Nije to prijetnja nego samo upozorenje. No, lijepo je što su na treningu bili jako dobri pa to sad samo treba preslikati na utakmicu - ustvrdio je hrvatski izbornik.

Ivan Perišić, primjerice, nema baš često priliku svoje treninge preslikati na terenu. U Borussiji uglavnom sjedi na klupi...

- Nije očekivao baš takvu situaciju, ali on je došao u redove njemačkoga prvaka. Igra na pozicijama gdje su redom reprezentativci Njemačke, Poljske i Japana, na početku je igrao jako dobro, a sad ima manju minutažu. No, situacija nije alarmantna - dodao je Bilić.

Na upit pribojava li se ozljeda u ovakvim utakmicama, Bilić je slikovito uzvratio:

- Zašto bih se bojao ozljeda? Pa, ne idemo na bungee-jumping, idemo igrati utakmicu.

Recept protiv Šveđana je već jasan.

- Moramo dobro trčati, biti kompaktni. Svaka momčad koja se protiv Švedske oslanja na statičnu tehniku i individualna rješenja u pravilu završi loše. To su doživjeli i Nizozemci - ustvrdio je Bilić.

Dojam je da bi i Ćorluka mogao „loše završiti" nastavi li gunđati o svojoj ulozi u reprezentaciji. Navodno mu nije drago igrati na mjestu lijevoga beka.

 - Respektiramo stav igrača, ali Ćorluka će igrati ono što nas trojica u stožeru odlučimo da je optimalno za reprezentaciju - zaključio je Slaven Bilić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.