BILIĆ OBJAVIO POPIS ZA EURO

Kalinić, Blažević, Vrsaljko i Lovren otpali

Utorak, 29. svibnja 2012. 13:58 Napisao/la  ZG

Među  putnike na europsku smotru pomalo iznenađujuće ugurao se Jurica Buljat kao alternativa na deficitarnom mjestu stopera. Između Badelja i Kalinića Bilić izabrao veznog igrača

Hrvatski izbornik Slaven Bilić objavio je popis 23 igrača koje će voditi na EURO. S konačne liste putnika otpali su Nikola Kalinić, Šime Vrsaljko, Goran Blažević i ozlijeđeni Dejan Lovren.

Pomalo iznenađujuće među putnike na europsku smotru ugurao se Jurica Buljat, koji je najviše profitirao zbog situacije s Dejanom Lovrenom. Branič Lyona je u utorak prijepodne odradio još nekoliko liječničkih pregleda nakon kojih je postalo jasno da je ozljeda Ahilove pete ipak ozbiljnije prirode.

- Njega je na treninzima dosta boljelo, otpao je iz svih kombinacija. Svima je jasno da nemamo stopera. Nakon što je otpao Lovren ostali smo na trojici - Ćorluki, Schildenfeldu i Šimuniću. Na tom mjestu imamo Buljata, koji je zdrav, odigrao je odličnu sezonu u Izraelu, objasnio je svoj izbor Bilić.

 

Bilić: Talijani bi aferu mogli pretvoriti u prednost
Koliko će afera u talijanskoj reprezentaciji omesti "azzurre" uoči Europskoga prvenstva? 
- Imali su oni veliku aferu i 2006. godine pa ih je to - motiviralo. Pa, i nas je stisnula situacija oko svega što se događalo u zadnje dvije godine u hrvatskom nogometu, istaknuo je izbornik Bilić

 

Između Mladena Badelja i Nikole Kalinića izbornik Bilić izabrao je veznog igrača. Budući da na EURO vodi četvoricu napadača (Jelavić, Mandžukić, Olić, Eduardo) Nikola Kalinić postao tehnološki višak.

-  Imamo četvoricu napadača i petog odličnog, a to je Kalinić. No, on nije tu, jer sam jako zadovoljan s ovom četvoricom. Slično razmišljaju i drugi izbornici, sva su četvorica različiti profili igrača, Mandžukić je imamo fantastičnu sezonu, Jelavić načinio fenomenalan iskorak i strašan je adut, Olić je igrač kojega ni ne treba gledati, jedinstven igrač na svijetu, za velike turnire i utakmice, Eduardu se vratila hitrina i brzina, kaže Bilić.

Domagoj Vida?

- On igra stopera u prvenstvu, ali ga više vidim na mjestu beka. Može pokriti obje pozicije. Ima hitrinu, brzinu, pamet, skok, moć ponavljanja, sve su to bitne komponente današnjega beka. Mora malo popraviti centaršut i to je to. Na lijevoj strani imamo dva rješenja. Zapravo, imamo ih i više kao što je bio slučaj u Istanbulu kad je na lijevu stranu preselio Ćorluka, ali u tom slučaju nam nedostaje rješenje na drugim pozicijama. Ne želimo micati igrače s mjesta na kojima to izgleda dobro. Lijevo imamo Strinića i Pranjića, zaključuje Bilić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.