Azerbajdžan potiho upozorava: U Osijeku će nam biti teško, ali se nećemo predavati

Subota, 11. listopada 2014. 13:58 Napisao/la  SC

Što bih ja nakon ovakve utakmice trebao reći, pa pogledajte malo Casillasove pogreške u posljednje vrijeme. Izgubili smo, dogode se takve greške koje ćemo u budućnosti nastojati ispraviti, kaže vratar Kamran Agajev

Azerbajdžan je u Palermu nesretno izgubio (1:2) od Italije, koja je za razliku od prva dva ogleda u prethodnoj akciji pokazala jako malo. Igrao je samo Giorgio Chiellini, lijevi bek Juventusa oba je puta pogodio mrežu protivnika, a jednom je uspio zabiti i u svoju mrežu. Iz perspektive sljedećeg protivnika hrvatske nogometne reprezentacije da se zaključiti da u dosadašnjem tijeku kvalifikacija nemaju sreće. U domaćem srazu s Bugarskom primili su gol u 87. minuti, također za poraz od 2:1, dok je Chiellini zabio pet minuta ranije. Imali su igru, ali bodova još uvijek nemaju.

Tamošnji mediji okrivljuju vratara, što je samo po sebi i logično nakon slabe reakcije u kornerima. No, Kamrana Agajeva, vratara Gabale, ne smetaju optužbe na njegov račun, već se uspoređuje s legendama:

- Što bih ja nakon ovakve utakmice trebao reći, pa pogledajte malo Casillasove pogreške u posljednje vrijeme. Izgubili smo, dogode se takve greške koje ćemo u budućnosti nastojati ispraviti. U Osijeku neće biti ništa lakše nego u Palermu, no nećemo se unaprijed predavati, rekao je Agajev.

Momčad inače vodi jedino zvučno ime, Berti Vogts. Njemački je stručnjak već šest i pol godina na klupi nacionalne reprezentacije Azerbajdžana, a svoju je rolu imao i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, kao prvi savjetnik izborniku SAD-a Jurgenu Klinsmannu. Igrači su mahom iz domaće lige, okosnicu čine oni iz Qarabaga, sudionika grupne faze Europske lige. 

Azerbajdžan nije protivnik na kojemu bilo tko može popravljati gol-razliku, ali su porazi od Bugarske i Italije u utakmici u kojoj je bod bio na stolu ostavili traga na igračima. Tu bi činjenicu trebalo iskoristiti i s devet bodova otići na San Siro, gdje će se Italija i Hrvatska susresti sredinom studenog. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.