Antonio Conte: Dobro smo proučili hrvatsku igru, znamo njihove prednosti i nedostatke

Subota, 15. studenog 2014. 23:28 Napisao/la  SC

Hrvatska je vrlo kvalitetan suparnik i jako sam znatiželjan vidjeti kako će igrati protiv nas, govori Conte

Antonio Conte obratio se novinarima uoči nedjeljne (20.45) utakmice između Italije i Hrvatske na San Siru. Izbornik talijanske reprezentacije zračio je optimizmom:

- Momčad je spremna, nadam se da ćemo odigrati dobro bez obzira tko buse u sastavu. Razmišljamo kao momčad, dosta je igrača odsutno, ali nema razgloga za brigu zbot toga. Ne smijemo se nikoga bojati, ali svakoga moramo respektirati. Hrvatska ima nekoliko vrlo talentiranih igrača i zato moramo biti kompaktni s loptom i bez nje. Dobro smo proučili hrvatsku igru, znamo njihove prednosti i nedostatke. Očekujem napredak u igri, nismo u poziciji da zbog toga moramo pobijediti. Naravno da očekujem pobjedu. Igramo na San Siru, obje su reprezentacije na vrhu skupine, što ukazuje koliko je utakmica važna. Hrvatska je vrlo kvalitetan suparnik i jako sam znatiželjan vidjeti kako će igrati protiv nas, govori Conte.

Talijanski novinari već su na EURO-u, pa ih zanima može li Conte postati europski prvak?

- Moramo biti vrlo pažljivi nakon što smo se razočarali na Svjetskom prvenstvu. To ne smijemo zaboraviti, to nas mora motivirati. Prvo se moramo kvalificirati, idemo korak po korak. Moramo ostati usredotočeni i dokazivati se iz utakmice u utakmicu, kaže Conte. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.