FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ KAŽE

Potajno sam se nadao pozivu za Srbiju i Wales

Četvrtak, 07. ožujka 2013. 14:18 Napisao/la  Ivan Jelić

- Svjestan sam da je konkurencija u veznom redu jaka, objašnjava veznjak Hajduka

Franko Andrijašević nije se našao na popisu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Igora Štimca za predstojeće kvalifikacijske dvoboje protiv Srbije u Zagrebu, te Walesa u gostima. Za kockaste je debitirao protiv Južne Koreje u Londonu na stadionu Fulhama, Hrvatska je slavila rezultatom 4:0.

- Možda sam se potajno nadao pozivu izbornika Štimca da budemo među 26 igrača, dakako ne i među 18 igrača koje je pozvao za utakmice protiv Srbije i Walesa, svjestan da je konkurencija posebice u veznom redu izuzetno jaka, objašnjava veznjak Hajduka.

Svjestan je da ih protiv Puljana u prvenstvu očekuje zahtjevna utakmica:

- Iako se nalaze u donjem dijelu tablice, radi se o iskusnoj momčadi koja posebice dobro igra u gostima. Odlično se brane, dobro stoje na terenu, trener Pamić je sjajno posložio momčad, dok preko brzog Križmana te iskusnog Rocea mogu iznenaditi svaku obranu. Uostalom u prvom dijelu prvenstva smo doživjeli poraz na Poljudu od Istre 1961. Čeka nas teška utakmica, no ako svi budemo dali svoj maksimum vjerujem u našu pobjedu. Mislim da je vrijeme da osvojimo sva tri boda protiv Puljana.

Andrijašević očekuje da bijeli osvoje maksimalan broj bodova u prve tri utakmice trećeg dijela prvenstva. Redom ih čekaju dvoboj sa Istrom 1961 na Poljudu, potom gostovanje u Zadru, nakon toga domaćini su Zagrebu:

- Igramo protiv momčadi iz donjeg dijela tablice koje se bore za goli prvoligaški život, svjesni smo da niti jedna utakmica u trećem dijelu prvenstva neće nam biti laka ali mislim da imamo igrački kvalitetu dovoljnu za drugo mjesto.

Kakvo očekuje "nogometno proljeće"?

- Dinamo se odlijepio, očekujem zanimljivo proljeće jer svatko može svakoga pobijediti, zaključio je Andrijašević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.