Zlatko Dalić: Sve je protiv Belgije bilo na vrhunskom nivou!

Petak, 02. prosinca 2022. 10:11 Napisao/la  SC

Sve što smo napravili protiv Belgije bilo je jako, jako dobro, dojam nakon snimke je bolji nego nakon utakmice, kaže Dalić

Zlatko Dalić: Sve je protiv Belgije bilo na vrhunskom nivou!

Izbornik Zlatko Dalić izašao je pred novinare nakon plasmana u osminu finala u kojemu Hrvatska igra protiv Japana:

- Španjolska je povela i mislila je da je gotovo, ali Japan ne posustaje i ne odustaje. Japan je zaslužio pobjedu, jer je bio kompaktan i brz. Njemačka je ispala, Belgija i Danska isto, to govori o kvaliteti drugih reprezentacija. Možda bismo prije izabrali Japan kao najbolju opciju, no dobili su Njemačku i Španjolsku i Japan je sve samo ne lagan protivnik. Ako netko završi prvi u grupi ispred Španjolske i Njemačke, onda je dobar i kvalitetan. Japan je pokazao da ne odustaje, vraćao se nakon što je gubio i to je njegova velika kvaliteta. Moramo biti disciplinirani i strpljivi i ne smijemo raditi greške na početku utakmice. Japan to kažnjava kontranapadima. Moramo imati dobru povratnu trku, kazao je Dalić u najavi utakmice.

Dalić se još jednom osvrnuo na utakmicu protiv Belgije:

- Pogledao sam je sinoć na miru, dobio sam statistiku i dojam je bolji nego jučer. Sjajna utakmica Hrvatske, sjajnih 98 minuta. Kontrola, obrana, presing... Sve je bilo na vrhunskom nivou. Mislim da je to bilo izvrsno. Potpuna kontrola. Imali smo dvije ili tri situacije koje su mogle biti pogubne, ali one su nastale iz naših grešaka, a ne iz belgijske igre. Kompletna priča bila je sjajna. Toliko dobrih stvari je bilo. Po statistici smo trčali 122 kilometra, nismo pali u tom segmentu. Sve što smo napravili bilo je jako, jako dobro. Dojam nakon snimke je bolji nego nakon utakmice. Radimo cijelo vrijeme jako dobro, treninzi su na visokoj razini. Nismo pali na dijelu fizičke spreme i ne bojim se toga. Moramo se odmoriti dva dana, napraviti pripremu za Japan, ali puni smo energije i motiva. Samo želimo izbjeći ozljede. Nemamo mogućnost da odmorimo cijelu ekipu, ali to nije ni potrebno, govori Dalić.

Kakav je osjećaj biti statistički jedan od najboljih izbornika na svjetskim prvenstvima?

- To ću pogledati s aspekta hrvatskog nogometa i reprezentacije. Imamo kontinuitet, stalno smo u vrhu. Uz Njemačku i Francusku jedini smo s medaljama u posljednjih dvadesetak godina. Mala smo država, moramo zbog toga biti sretni i ponosni. Nije to moj uspjeh, ali godi i veseli, to je uspjeh svih nas. Nadam se da to nije kraj i da će Hrvatska raditi bolje i veće stvari.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.