Ako Luka Modrić može igrati za Real Madrid, sigurno može igrati za hrvatsku reprezentaciju

Ponedjeljak, 19. lipnja 2023. 09:46 Napisao  I. V.

Cristiano Ronaldo je otišao u Saudijsku Arabiju, Leo Messi je otišao u SAD, obojica su svjesni da više ne mogu igrati klupski nogomet na najvišoj svjetskoj razini

Ako Luka Modrić može igrati za Real Madrid, sigurno može igrati za hrvatsku reprezentaciju

Hrvatska reprezentacije izgubila je od Španjolske u finalu Lige nacija nakon izvođenja jedanaesteraca.

Je li izgubila Luku Modrića?

- Rekao sam da sam donio odluku, ali ne mislim sada pričati o tome, kazao je Moadrić nakon utakmice i uskratio novinare za odgovor na pitanje koje mu zadnjih godina stalno postavljaju kao da jedva čekaju da ode.

Takav je novinarski posao.

- Borili smo se do zadnje minute. Utakmica je bila dosta napeta s obje strane. Bila je to teška utakmica i, nažalost, ti penali su otišli na drugu stranu i to je to, prokomentirao je Modrić finalnu utakmicu ua NovuTV.

Prema govoru tijela igrača na pragu 38. godine, Modrić bez problema može još uvijek može igrati na najvišoj razini, u dvjema utakmicama Lige nacija odigrao je 240 minuta bez uočljivih fizičkih problema.

Nekoliko mjeseci stariji Cristiano Ronaldo davno je izgubio fizičku moć zbog koje je postao najbolji strijelac u povijesti nogometa, dvije godine mlađi Leo Messi odavno nema eksplozivnost zbog koje je slovio jednim od najboljih igrača svih vremena.

S obzirom na prirodnu poziciju Modrić vještinom još uvijek može kompenzirati sve slabiju brzinsku izdržljivost, Modrić drugačije rješava situacije u igri jedan na jedan od Ronalda i Messija.

Modrić duže traje od Messija i Ronalda jer njegov nogomet izvorno počiva na DNK-a Ivana Rakitića, najsporiji&najbolji veznjak u povijesti hrvatskog nogometa prošle sezone facinirao je razinom igre u dresu momčadi Seville, koja je osvojila Europsku ligu.

Ronaldo je otišao u Saudijsku Arabiju, Messi je otišao u SAD, obojica su svjesni da više ne mogu igrati klupski nogomet na najvišoj svjetskoj razini.

Ako Modrić može još uvijek igrati za Real Madrid, sigurno može igrati za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu 2024. godine.

Da je Hrvatska osvojila Ligu nacija,  Modrić bi imao jaki razlog otići u povijest kao pobjednik.

Nakon finala Lige nacija nema razloga otići kao gubitnik.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.