ĆIRO PROTIV SVOJIH SINOVA

Štimac prokockao pobjedu u Belgiji zbog Radoševića

Petak, 16. studenog 2012. 18:44 Napisao/la  ZG

Bog je Šukeru dao instinktivnu inteligenciju, nije mu mogao dati i onu drugu inteligenciju, kaže Ćiro

Zdravko Mamić iz džepa mu je izbio 700 tisuća dolara, Igor Štimac korisniji bi bio kao predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza nego kao izbornik, zbog Radoševića je izgubio dva boda protiv Belgije u Bruxellesu što bi moglo biti presudno, Bog je Šukeru dao instinktivnu inteligenciju, ali ne i onu drugu… Sve je to dio "verbalnoga šaržera" Miroslava Blaževića pred novinarima u petak u trening centru NK Zagreb.

- Preporučio bih Štimcu da manje moli, a više uči. Trener nije autoritet zato što galami s klupe. Dreka je kratka vijeka. Jedino znanje donosi autoritet. Ako nemaš kvalitetan program za razvoj reprezentacije, igrači će to odmah prepoznati. Onda si gotov. Ma, zakleo sam se da neću govoriti protiv naših "vatrenih". Pa, da nije bilo njih, ja nikada ne bih imao pare, ha ha ha..., dobacio je Ćiro.

Potom je pojasnio zbog čega je posebno naoštren na Dinamova izvršnog predsjednika Zdravka Mamića.

- Nagovarao me da preuzmem reprezentaciju nakon Slavena Bilića, a tada sam već imao potpisan predugovor na 700 tisuća dolara s iranskim Esteghlalom. Otišao sam u Teheran i rekao da sam imao operaciju kičme i da moram biti u Hrvatskoj. Na povratku me dočekalo iznenađenje: Mamić je postavio Štimca za izbornika! Znate li koliko sam love izgubio?! Da Mamića netko zezne za 700 tisuća dolara, uzeo bi gangstere da ga 'ubiju', ha ha ha... A da netko tako zezne Štimca, on bi ga "ubio" sam, ha ha ha... I dalje tvrdim da bi nam Štimac bio puno važniji kao predsjednik HNS-a nego kao izbornik. Iskreno, jako sam skeptičan. Pa, trebali smo izgubiti protiv Makedonije u Zagrebu. Štimcu je tu pomogao faktor sreće, a to je vrlo bitno. U Belgiji je prokockao pobjedu zbog Radoševića! Taj je krasni mladi dečko svojom naivnošću omogućio suparničkom igraču da nam zabije pogodak. Samo se nadam da ti izgubljeni bodovi na kraju neće biti presudni. Dok sam ja bio izbornik, nisam imao vremena ni za što. Stalno sam učio i radio na poboljšanju momčadi. Stvarno ne znam kako Štimac može provoditi cijele noći na tom facebooku, kaže Ćiro.

Impuls za Ćirinu borbu protiv Mamića bio je – Romeo Jozak.

- Odlučio sam krenuti u borbu protiv Mamića kad sam dokučio jednu veliku sportsku tragediju. Mamić je postigao da šef Dinamove škole Romeo Jozak određuje tko će igrati u mlađim reprezentacijama. Zamislite samo psihu tog mladog čovjeka koji zna da je bolji igrač od onog Mamićevog, a izvisio je iz reprezentacije. To je strašno! No, Mamić mora znati da u konačnici "raja" ima presudnu ulogu.

Ne znamo ima li i Davor Šuker presudnu ulogu, ali ima ulogu predsjednika HNS-a.

- Davor Šuker otvara vrata u cijelome svijetu i mogao bi biti koristan. No, pitanje je kakvi su ljudi koji ga okružuju i usmjeravaju. Znate, Bog je Šukeru dao ono o čemu sanja svaki nogometaš na svijetu, instinktivnu inteligenciju. E, sad... Nije mu mogao dati i onu drugu inteligenciju. To bi bilo previše, dodao je Ćiro.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.