Ćiro Blažević uzvratio Štimcu: Mamić je zaboravio da je meni obećao mjesto izbornika!

Petak, 16. studenog 2012. 01:03 Napisao/la  SC

Prije nekog vremena dobio sam ponudu od 700.000 dolara. Kaže mi Mamić da odbijem jer ću postati izbornik. Prevario me! Da ga je Mamić prevario kao mene, Štimac bi uzeo Sicilijance da ga ubiju, tvrdi Ćiro

Miroslav Ćiro Blažević nastavlja bitku sa Zdravkom Mamićem koji je od utakmice u Rijeci dobio jakog saveznika u izborniku Igor Štimcu. Nakon utakmice u Rijeci Štimac je u srijedu oštro kritizirao Ćiru, koji je na državnoj televiziji nadahnuto govorio protiv Mamića. U jednom trenutku Štimac je poentirao da je Ćiro bijesan jer nije postao izbornik! Naravno da je Ćiro jedva dočekao započeti drugu rundu borbe za povrijeđenu sujetu, u četvrtak je gostovao u RTL-ovu talk-showu Studio 45 i prvi put javno rekao tko je trebao postati izbornik:

- Prije nekog vremena dobio sam ponudu od 700.000 dolara. Kaže mi Mamić da odbijem jer ću postati izbornik. Sin mi nosi ugovor jer ne znam engleski, i ja odbijem. To je trajalo tri, četiri dana prije nego što je uzeo Štimca. Prevario me! Danas sam u obračunu sa Štimcem koji ne razumijem. Štimac je odjednom stao na Mamićevu stranu, sad ga kao brani! Kunem vam se na zdravlje, a čovjek koji je dvaput operirao rak ne kune se tek tako na zdravlje, da je Mamić realizirao svoje obećanje ja bih mjesto izbornika prepustio Štimcu ako bi se njih dvojica pomirili. Ja bih mu mogao samo pomagati, moje je vrijeme ionako prošlo. I sada me Štimac napada da vodim nekakav rat zbog svojih interesa. Ja vodim borbu za sport kojemu sam posvetio cijeli život, toliko sam obradovao hrvatski puk svojim rezultatima da imam pravo dignuti glas protiv anomalija u našem sportu.

Ćiro nije propustio ponoviti poznate teze o odnosima u nogometnoj močvari koju je zatalasao uvijek zanimljivim partnerskim odnosom s Mamićem:

- Nije normalno, sve da je genije a zna se tko su geniji, da Mamić ima sve u rukama. On kaže tko će biti predsjednik, tko će biti izbornik, oružar, tko će suditi… Apsolutno je sve monopolizirao i nema regularnosti. Nije Mamić krivac, krivac je Vlada! Ja sam se već jednom ispričao Jovanoviću koji je najavio da će isušiti močvaru. Još mu se jednom ispričavam: Nisi papak, ali nisi ni pametan! Uletio je Jovanović u močvaru i sada se koprca, kompromitirao je cijelu Vladu. Reći ću vam i ovo, bio sam u Kini, bio sam u Iranu, gdje me mučila velika nostalgija. Kad god dođem u Hrvatsku shvatim da je za mene nostalgija bolji izbor, jer meni je najteže ovdje. Zahvalan sam Bandiću i Mediću što su mi omogućili da radim ovdje, ja ću to sve pošteno odraditi, ali ne znam zašto sam u žiži kaosa! Samo zato što sam isprovociran jer su me prevarili! Da je Mamiću netko uzeo 700.000 dolara kunem vam se da bi on nekoga ubio! A mene je prevario! Nije Mamić to namjerno napravio, u onom trenutku bio je iskren, jer je sa Štimcem bio u zavadi. Mamić nije znao kako će smiriti Split i Hajduk koji stalno diže svoj glas protiv monopola i onda dođe na ideju da uzme Štimca! Zaboravio je da je meni obećao mjesto izbornika!

Ćiru je očigledno pogodilo što se razmetni sin Štimac priklonio Mamiću:

- Ja sam zadnji čovjek koji bi bio protiv Štimca i protiv bilo kojeg igrača iz generacije vatrenih koji su mi omogućili da zaradim toliko novaca. Bili smo treći na svijetu i svi se me tražili! Njima dugujem i uvijek sam im lojalan. Ničim nisam uvrijedio Štimca, koji evidentno ima potrebe podilaziti Mamiću. Štimac me napada jer se kao necivilizirano obračunavam s Mamićem! Pa da je Mamić uzeo Štimcu 700.000 dolara, da ga je prevario kao što je prevario mene, Štimac bi uzeo Sicilijance da ga ubiju! Bi, Štimac bi to napravio! Ja ne bih, ja sam se pomirio s time. Ali se ne mogu pomiriti s anomalijama koje hendikepiraju hrvatski sport, hrvatsku mladost i hrvatski talent. Mamić je uspio u hrvatskoj ligi progurati jednu anomaliju koje nema nigdje na svijetu, njegov trener dođe kod izbornika mlađih kategorija i kaže tko će igrati. Pa gdje smo mi to?

Ćiro je otkrio još jedan zanimljiv detalj iz kadrovske politike, javnost je saznala zašto Ćiro nije mogao postati čak ni Štimčev pomoćnik:

- Kaže mi Mamić, zamisli koliko tebe Igor voli kad sam mu dao funkciju,… jer on zamislite daje funkcije… Po kojim referencama?! Ima svoj glasački aparat, svi su na njegovu platnom popisu i dižu ruke kako on kaže… Kaže mi Mamić da je Štimac rekao da bi volio da budem uz njega nakon što su mu rekli da će postati izbornik. I onda uzme Bokšića, a ja kažem neka svi idu… Mamiću je jedini cilj da makne Ćiru! I ponavljam frazu koju sam dobro smislio: Mamić pod svaku cijenu želi moj kraj, jer ja znam njegov početak!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.