Ćiro Blažević: Mamić, Šuker i Štimac? Ništa još nije gotovo, na kraju uvijek odlučuje politika

Utorak, 22. svibnja 2012. 00:17 Napisao/la  SC

Koliko će Jovanović biti dosljedan u svemu što je govorio, ne znam. Ako ne bude reagirao u pitanje će doći njegov autoritet, što mi daje za pravo reći da ništa još nije gotovo, kaže Ćiro

Miroslav Blažević gostovao je u trećem dnevniku HRT-a i prokomentirao suradnju Zdravko Mamić – Davor Šuker – Igor Štimac, koja bi uskoro trebala zaživjeti:

- Ništa nije gotovo, iz iskustva znam da na kraju uvijek odlučuje politika. Pa ja bih bio bivši izbornik da predsjednik Tuđman nije rekao: Ne!. Ne sviđa mi se što se i dalje svi nabacuju na Markovića, koji je napravio dosta toga dobroga. Što je najvažnije, Marković je čestit čovjek koji je ispao žrtveno janje. Stvorena je konfuzna situacija u kojoj je evidentno morala intervenirati Vlada. Koliko će Jovanović biti dosljedan u svemu što je govorio, ne znam. Ako ne bude reagirao u pitanje će doći njegov autoritet, što mi daje za pravo reći da ništa još nije gotovo, kaže Ćiro.

Kaže Ćiro da nije dobro što trijumvirat Mamić-Šuker-Štimac nema alternativu u HNS-u, iznio je i konkretan protuprijedlog  

- Sigurno da je to anomalija i to nema veze s demokracijom kojoj svi težimo. Jedan od ozbiljnih predsjedničkih kandidata za mene je Duško Grabovac, čovjek koji ima puno iskustva iako je relativno mlad. Pravnik je, radio je mnogo godina u savezu, priključili su mu se Mladen Vedriš i Branko Mikša, ozbiljan trojac koji bi mogao voditi savez. Nisu oni Davor Šuker! Šuker je brand koji otvara vrata u cijelom svijetu. Ali Šuker mora biti okružen ljudima ljudima koji imaju kapacitet da mogu voditi instituciju kakav je nogometni savez. Bilo bi uistinu nepravedno ne naglasiti kakav značaj ima nogomet za ovu našu malu zemlju, mi smo deset godina među deset najboljih nacija na svijetu, rekao je Ćiro.

O nepravilnostim u nogometu Ćiro bi mogao knjigu napisati:

- Nepravilnosti su razlog da se sve institucije moraju uključiti da bi naš nogomet krenuo pravim putem. Dozvolit ću sebi reći da Vlada nema pravo ignorirati stanje u Hajduku, koji je na dnu. Naše prvenstvo nema značaj ako Hajduk nije ono što mu tradicija nalaže, tvrdi Ćiro.

Atmosfera u reprezentaciji Ćiru ne zabrinjava:

- Nespretna su reagiranja ljudi koji kažu da na igrače mogu utjecati sve ove turbulencije u savezu,  ovi događaji sigurno neće utjecati na naš plasman na EURO-u. U našoj reprezentaciji postoji koncentrat velikog talenta, pameti i iskustva koje je stečeno vani. To što odlazi Bilić, jedan vrlo uspješni trener, to što je Marković otišao, nikakvog utjecaja ne može imati na igrače koji će prije svega misliti na sebe. Veliki sam optimist, zahvaljujem Biliću što me je poslušao i dignuo ljestvicu najviše što je mogao. Neka govori da ćemo biti prvaci Europe, pa ako budemo treći, opet dobro, zaključio je Ćiro.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.