Zagrebački nogometni savez traži smjenu predsjednika HNS-a; Marković: Odlazim nakon EURO-a

Četvrtak, 10. svibnja 2012. 15:44 Napisao/la  SC

U prostorijama Zagrebačkog nogometnog saveza održana je redovna skupština na kojoj je izglasano sazivanje izvanredne skupštine HNS-a na kojoj će  se tražiti smjena aktualnog predsjednika Vlatka Markovića

U prostorijama Zagrebačkog nogometnog saveza u četvrtak je održana redovna skupština koju su propustili Davor Šuker, Vlatko Marković i Zdravko Mamić. Prisutan je bio Damir Vrbanović, a djelatnici saveza izglasali su sazivanje izvanredne skupštine HNS-a na kojoj će tražiti smjenu aktualnog predsjednika Vlatka Markovića.

To je već drugi takav zahtjev, budući da je sličan prijedlog krovnoj organizaciji hrvatskoga nogometa prije nekoliko tjedana uputio i Nogometni savez brodsko-posavske županije.  Na taj zahtjev Rusanova se još uvijek nije oglasila. Sve je očitije kako aktualni čelnik HNS-a ima sve manje saveznika, te je samo pitanje vremena kada će ga na mjestu predsjednika zamjeniti proslavljeni hrvatski reprezentativac Davor Šuker.

Marković je svoje viđenje iznio u razgovoru za Index.

- Izvanredna skupština nije problem. Pa prije tri mjeseca sam rekao da ću se povući nakon EURO-a i toga se namjeravam držati, rekao je Marković prokomentiravši činjenicu da bi ga trebao naslijediti Davor Šuker, a Slavena Bilića na mjestu izbornika, Igor Štimac..

- Šuker je dobar izbor. Mislim da je on izvanredna i kvalitetna osoba koja s obzirom na godine i iskustvo ima šansu nastaviti prezentirati hrvatski nogomet na način na koji je to radio Marković. Štimac? To nema veze sa mnom, zaključio je Marković za Index.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.