Željko Jovanović kupio dionice KK-a Split i najavio početak isušivanja nogometne močvare

Petak, 07. prosinca 2012. 11:39 Napisao/la  SC

Nisam posustao, ali trebalo je puno vremena da dobijem sve alate u ruke i da krenem u isušivanje močvare, kaže ministar Jovanović

Željko Jovanović tijekom posjeta Splitu pojavio se na Gripama gdje je simbolično kupio jednu dionicu KK Splita čime se ministar simbolično uključio u projekt preoblikovanja splitskog kluba. Ministar je još jednom prokomentirao izjave Michela Platinija, predsjednika UEFA, koji je na svečanosti HNS-a govorio o kriminalu i huliganizmu u hrvatskom nogometu.


- Slažem se s njegovom izjavom. Meni su mnogi zamjerali kada sam to govorio na početku mog mandata, sada kada je to Platini rekao, vidi se da sam bio u pravu. Mene su zbog mojih izjava bivši čelnici HNS-a napali da se kao ministar miješam u nogomet, te da će se žaliti UEFA-i, a sada su dobili jednaku poruku. Platini je na taj način razgovarao sa mnom i u Beogradu kada je bila velika konferencija o sprječavanju neregularnosti u sportu. Njegova poruka bila je upućena i HNS-u i politici, uloga je HNS-a na čelu s Davorom Šukerom da popravi sve što je loše, ali u tome mora imati podršku politike. Ja sam spreman da u suradnji sa svim institucijama riješimo problem huligana, jer se radi o šačici nenavijača koji teroriziraju sve ljubitelje sporta u Hrvatskoj. Navijače se ne smije tjerati sa stadiona, sport nema smisla ako nema navijača, Hajduk i Rijeka su lijepi primjeri gdje gledatelji uživaju u nogometu, prenosi Jovanovićevu izjave Dalmacija News.

Ministar se osvrnuo i na učinjeno u prvoj godini mandata:

- Ušao sam u svoj resor spreman napraviti sve što je potrebno da sport bude na ponos svima nama u Hrvatskoj. Da bi u tome uspjeli moramo se riješiti svih ljudi koji sport koriste za nečasne radnje, za osobno bogaćenje na štetu sporta i sportaša. Ja sam rekao jasno i glasno nadajući se da ću to moći riješiti što prije, ali tek kada krenete u rješavanje problema, shvatite da nemate sve alate u svojim rukama. Bilo je potrebno izmijeniti Zakon o sportu, pa donijeti Zakon o sportskoj inspekciji, pa dobiti dozvole i prošla je godina dana. Jedan od ključnih zadataka sportske inspekcije je isključiti iz sporta ljude koji su u sukobu interesa i koji netransparentno troše sredstva. Dakle, nisam posustao, ali trebalo je puno vremena da dobijem sve alate u ruke i da krenem u isušivanje močvare. I oko toga je bilo puno priče. Zašto isušivanje močvare? To sam rekao kada su uhvaćena ona dva suca, pa sam kazao da ne možete riješiti malariju ako uhvatite dva komarca, nego samo ako isušite močvaru, rekao je Jovanović

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.