UHIĆEN DINAMOV ČELNIK

Zdravko Mamić prenoćio u policijskoj postaji

Petak, 15. ožujka 2013. 17:36 Napisao/la  SC

 Ne zna se je li riječ o kršenju zakona ili je riječ o izrečenom stavu u revoltu, kaže odvjetnik Matić

Zdravko Mamić priveden je u petak oko 17 sati zbog toga što je tijekom gostovanja na radiju vrijeđao ministra Željka Jovanovića. Koliko je sve zakona prekršio Mamić saznat će se kada se pravosudni organi obrate javnosti, nema sumnje da se njegov istup može tumačiti kao poticanje na nasilje i mržnju za što je predviđena maksimalna kazna do tri godine.

Mamić će prenoćiti u zatvoru, u subotu ide na Županijski sud gdje će se očitovati o slučaju. Odmah nakon privođenja stigli su Mamićevi odvjetnici Jadranka Sloković, Ante Madunović i Mate Matić:

Privođenje Zdravka Mamića  Foto: Petar Glebov/Pixsell

- Daleko smo došli ako se u demokraciji ljudi zatvaraju zbog izgovorene riječi, ne znam koliko je to dobro. Prema mojim saznanjima, ne zna se je li riječ o kršenju zakona ili je riječ o izrečenom stavu u revoltu. Radi se o rečenici koja ne nanosi posebnu štetu ako tome ne damo poseban značaj. Ovdje se poseban značaj daje zbog imena i prezimena Zdravka Mamića, kazao je Matić.

 

 

Mamić je Jovanovića vrijeđao na nacionalnoj osnovi izgovorivši teške rečenice poput:

... "On mrzi sve što počinje s hrvatski, iz njegovih očiju šiklja krv, a kada se nasmije, vidite samo zube spremne na klanje, on je uvreda za hrvatski um, hrvatski mozak i hrvatskog čovjeka. Zamislite da čovjek koji je Srbin, koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je bio dizač "tegova", postane ministar tako važnog resora. I to daš čovjeku bez ikakvog iskustva i s takvom hrvatomržnjom. On je najveći Hrvatomrzac poslije Khuena Hedervaryja..."

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.