UPITNA ODRŽIVOST LIGE 12

Udruga Prve HNL ne može financijski pomoći klubovima

Subota, 07. srpnja 2012. 16:57 Napisao  I. V.

Nadamo se da ćemo moći pomoći kroz Fond solidarnosti, kaže Robert Komen

Robert Komen relativno je novi predsjednik Udruge Prve HNL. Kao predstavnik HNK-a Rijeka, Komen je na mjestu predsjednika naslijedio čelnika Intera Branka Laljka, automatizmom je postao dopredsjednik HNS-a i samo sva dana nakon Izborne skupštine HNS-a zakazao sastanak Udruge Prve HNL u Opatiji.

O problemima domaćeg nogometa toliko se govori i piše da nema smisla načinjati teme o katastrofalnoj infrastrukturi, huliganizmu i klubovima koji ne podmiruju osnovne obveze iako su dobili licence. Planovi udruge su strateški i dugoročni, a sezona u Ligi 12 počinje 27. svibnja. U ovom trenutku nekoliko klubova ima takve financijske poteškoće da u pitanje dolazi regularnost natjecanja, može li se u Ligi 12 dogoditi ono što se prošle sezone dogodilo u Ligi 16?

- Razgovarali smo i tome problemu. Nadamo se da će se povećanjem budžeta Udruge Prve HNL stvoriti pretpostavke da klubovima u poteškoćama možemo financijski pomoći kroz Fond solidarnosti, kazao je Komen.

Za sada takve mogućnosti nemate?

- Ne!

Udruga prvoligaša trenutačno ima godišnji budžet od 12 do 14 milijuna kuna, Komen se nada do kraja mandata barem udvostručiti prihode.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.