U-21 KVALIFIKACIJE 

Livaja pogodio za aktivan rezultat uoči uzvrata

Petak, 10. listopada 2014. 20:40 Napisao/la  SC

Prva utakmica doigravanja: Engleska - Hrvatska 2:1

Doigravanje kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo, 1. utakmica

ENGLESKA - HRVATSKA 2:1

Stadion Molineux, Wolverhampton. Gledatelja 20.000

Sudac: Javier Estrada (Španjolska) 6.5

Strijelci: 0:1 Livaja (13) 1:1 Kane (58) 2:1 Berahino (85-11m)

Žuti kartoni: Dier (Engleska) Župarić, Pavičić, Pašalić (Hrvatska)

ENGLESKA: Butland 6 - Shaw 6.5, Gibson 6, Moore 5.5, Keane 5.5 (46 Dier 6) - Carroll 6, Caskey 6, Hughes 5.5 (56 Ince 6) - Berahino 6.5, Redmond 6 - Kane 6.5

HRVATSKA: Livaković 6.5 - Milić 5.5 (89 Miloš -), Mitrović 6, Datković 6, Župarić 5.5 - Bradarić 5.5, Pavičić 6, Čorić 5.5 (63 Pašalić 5.5) - Rebić 6, Pjaca 5.5 - Livaja 6.5 (70 Bagarić -)

Mlada hrvatska nogometna selekcija napravila je dobar posao u prvoj utakmici doigravanja za nastup na Europskom prvenstvu mladih reprezentacija koje se idućeg ljeta održava u Češkoj. U gostima kod favorizirane Engleske izabranici Nenada Gračana minimalno su poraženi (2:1) i time su stekli vrlo aktivan rezultat uoči uzvrata u Vinkovcima sljedećeg tjedna. Hrvatske reprezentacije do dvadeset i jedne godine nije bilo na Europskom prvenstvu u posljednjih nekoliko navrata, no ova je generacija, barem prema prikazanom u Wolverhamptonu zaslužila otići među osam najboljih.

Nakon što se u prvim minutama Engleska postavila visoko, a Hrvatska branjenjem kroz dvostruki blok čuvala svoja vrata, sjevnuo je hrvatski pogodak za rano vodstvo. Bolji start nisu mogli zamisliti, bio je to prvi napadački izlet organiziranih mladih Vatrenih. Bradarić je izveo korner s lijeve strane, Datković je samo prenio do Livaje koji glavom iz neposredne blizine Butlandovog gola zabija za 0:1. Taj je pogodak uvelike šokirao Engleze, vrstu koja je zadnji put izbivala sa europske smotre prije osam godina. Do kraja susreta uspijeli su domaćini preokrenuti i slaviti s 2:1, čime je put do Eura za Hrvatsku bitno otežan, ali u uzvratu nisu bez šansi.

Otvorili su se Englezi u nastavku, nakon što Shaw (21) i Kane (41) propustili realizirati matne situacije pred Livakovićem. Lijevi branić Manchester Uniteda pogodio je vratnicu, a napadač Tottenhama opalio je pored gola. Izjednačili su domaćini u 58. minuti. Berahino je centrirao s lijeve strane, a Kane se oslobodio pažnje stoperskog dvojca i glavom iz blizine poentirao za 1:1. Pobjegao je Kane i kaznio jedan trenutak hrvatske nepažnje. Za konačnih 2:1 iz jedanaesterca pogađa Berahino. Na istom je igraču vratar Livaković napravio prekršaj u kaznenom prostoru. Na koncu se još i ozlijedio Antonio Milić.

Od igrača Rijeke nastupali su Datković, Miloš i Mitrović. Dvojac iz Spezie skupa sa bijelim pojedincem odigrali su dobar susret, u kojem je Miloševa uloga bila tek epizodne naravi. Šteta što je rezultat izostao, bila je to vrlo dobra partija mladih Vatrenih u Wolverhamptonu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.