UEFA SLUŽBENO ODLUČILA

Domaćini EP-a 2020. neće biti države nego gradovi!

Četvrtak, 06. prosinca 2012. 18:17 Napisao/la  SC

Davor Šuker izjavio da jedan hrvatski grad može postati domaćin EP-a

Izvršni odbor UEFA na sastanku u Lausanneu u četvrtak je odlučio da će se Europsko prvenstvo 2020. godine održati u više gradova diljem kontinenta! To znači da UEFA priprema novu shemu po kojoj domaćini više neće biti države nego gradovi. Izvršni odbor UEFA-e otišao je tako daleko da je Wembley već određen kao stadion na kojemu će se igrati finale

- EURO za Europu je inicijalna ideja predsjednika Michela Platinija, izjavio je Gianni Infantino, generalni tajnik UEFA.

Nakon odluke UEFA-e nedavna izjava Davora Šukera dobiva drugačiju konotaciju, predsjednik HNS-a prije nekoliko dana izjavio je da Hrvatska ne može, ali jedan hrvatski grad može postati domaćin EP-a 2020. godine. Šuker je očigledno o tome već razgovarao s Platinijem.

Izvršni odbor UEFA prepustio je Natjecateljskoj komisiji da odredi format novog ustroja Europskog prvenstva, u ovom trenutku nije poznato koliko će gradova postati domaćini, niti su poznati kriteriji po kojima će se gradovi kandidirati.

Jedno je sigurno, bez adekvatnog stadiona ni jedan grad nema šanse postati domaćin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.