TKO NAMA DRŽI PRODIKE

Michel Plati-mi glasovao za Katar po naputku Sarkozyja

Utorak, 29. siječnja 2013. 16:00 Napisao  I. V.

Tekst France Footballa pod naslovom "Qatargate" otkriva naličje osvjedočeno korumpirane vrhuške FIFA-e i UEFA-e 

Michel Platini, predsjednik UEFA-e i izgledni kandidat za nasljednika Seppa Blattera na mjestu predsjednik FIFA-e, prema vlastitom priznanju glasovao je da Katar postane domaćin SP-a 2022. godine. Naizgled ništa neobično bez obzira što afera oko dobivanja domaćinstva SP-a 2022 stalno dobiva nove dokaze o korupciji. Svatko ima pravo glasovati prema svojoj savjesti, pa i Platini, iako postoje indicije da je domaćin SP-a platio 20 mil. dolara da bi kupio glasove. Odavno se spominju i imena uglednih članova Izvršnog odbora FIFA-e, koji su navodno primili mito. Zanimljivo da se svi brane šutnjom.

France Football otkrio je da Platinijeva savjest nije baš tako čista kakvom se čini dok predsjednik UEFA-e drži moralne prodike. Među ostalima, Platini je na proslavi 100-godišnjice HNS-a mimo dobrih običaja održao bukvicu Hrvatima zbog korupcije i ostalih nedjela u nogometu.

Ugledni francuski magazin piše da je taj isti Platini glasovao za Katar prema naputku francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja. Obojica su priznali da su večerali s katarskim princemTamimom bin Hamadom bin Khalifom Al-Thanijem, koji je kupio PSG. Platini naravno tvrdi da se za večerom nije razgovaralo o Svjetskom prvenstvu u Kataru! Zar itko sumnja u istinitost tvrdnji uglednog Platinija!

Uglavnom, tekst France Footballa pod naslovom "Qatargate" otkriva naličje osvjedočeno korumpirane nogometne vrhuške FIFA-e i UEFA-e kojima su na čelu Blatter i Platini. Sepp Blatter više se i ne brani od optužbi kojih ima više nego članova FIFA-e.

Blatter je mentor Michelu Platiniju, koji je predsjednik UEFA-e postao zahvaljujući utjecaju predsjednika FIFA-e. Prema svemu sudeći Michel Plati-mi ima najviše izgleda postati predsjednik FIFA-e.

Pravi čovjek na pravom mjestu!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.