DAVOR ŠUKER PORUČUJE

Negativne reakcije publike? Ja ih nisam čuo...

Srijeda, 14. studenog 2012. 20:41 Napisao  Luka Variola

Pa utakmica je dobro zamišljena, iako možda nivo nogometa nije na očekivanoj razini, objasnio je Robert Kovač

Revijalnu utakmicu na Kantridi nije propustio niti vrh Hrvatskog nogometnog saveza. Prvi čovjek HNS-a Davor Šuker odavao je nakon susreta dojam zadovoljnog čovjeka.

- Utakmica je uspjela. Evo baš smo se šalili kako smo se sada trebali vraćati iz Čilea. Mislim da će ova utakmica poslužiti izborniku Štimcu i da će iz nje izvući određena saznanja. Pogotovo što se tiče igračkog kadra iz domaće lige. Mislim da je selekcija MAXtv Prve HNL angažiranije ušla u utakmicu, dok je nastavak pripao A selekciji. No, to je i normalno. Najvažnije da nije bilo ozljeđenih i mislim da svi možemo biti zadovoljni, objasnio je u uvodu Šuker.

Kako komentirate dosta slabu posjećenost i negativne reakcije riječke publike?

- Negativne? Ja ih nisam čuo. Što se tiče posjećenosti, pa dobro, tu smo. Smatram da smo imali dobar festival nogometa. Nedavno u Osijeku, sada evo na Kvarneru. Idemo po Hrvatskoj. Nedostajalo je možda malo Armade, ali otom potom, zaključio je prvi čovjek hrvatskog nogometa.

Vijenci za Vukovar
Izaslanstva HNS-a i HNK Rijeka su uoči utakmice na spomen ploču na tribini Sjever položili vijence povodom 21. obljetnice pada Vukovara. HNS je predvodio predsjednik Davor Šuker, a prvoligaša s Kantride prvi čovjek Damir Mišković.

Utakmica je privukla mnoga poznata lica iz javnoga života. Najviše ih je naravno bilo iz sportskog miljea, pa su tako dvoboju na Kantridi svjedočili između ostalih: Robert Kovač, Goran Vlaović, Martin Novoselac, Zoran Mamić, Ante Čačić, ministar sporta i obrazovanja Željko Jovanović i njegov pomoćnik Petar Skansi, vaterpolisti Primorja EP Javier Garcia, Ivan Krapić, Marko Jelača, Frano Vićan, dok se varaždinska veza u riječkome prvoligašu (Benko, Mujanović, Brezovec) uoči utakmice zagrijavala nekim od toplih napitaka na klupskom štandu ispred stadiona. Budući da je revijalni susret okupio "najbolje što hrvatski nogomet trenutačno ima" na tribinama Kantride su se našli i skauti talijanskih prvoligaša Intera i Genoe, te sportski direktori Verone i Spezije.

- Pa utakmica je dobro zamišljena, iako možda nivo nogometa nije na očekivanoj razini budući da selekcija igrača iz MAXtv Prve lige nije imala puno vremena za uigravanje. Slična je situacija i s A selekcijom. To je sve u neku ruku improvizacija, ali i ovakve utakmice posluže koristi. Najviše da se malo podigne atmosfera oko nogometa u Hrvatskoj. Što se tiče igrača iz domaćeg prvenstva, vidi se da tu ima potencijala. Ima ga i u mlađim reprezentacijama, samo taj potencijal treba razviti maksimalno kako bi se moglo pričati o materijalu za A selekciju, objasnio je nekadašnji stup hrvatske obrane Robert Kovač.



Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.