Sto godina HNS-a: Davor Šuker najavio kandidaturu hrvatskog grada za domaćinstvo EP 2020. godine

Ponedjeljak, 03. prosinca 2012. 22:41 Napisao/la  SC

Na svečanosti će biti predsjednik FIFA-e gospodin Sepp Blatter, predsjednik UEFA-e Michel Platini, svi UEFA-ini potpredsjednici, doći će ukupno 35 predsjednika UEFA-inih saveza, kaže Šuker

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, uoči proslave 100-godišnjice nogometnog saveza u razgovoru za TV Novu pojasnio je spekulacije oko eventualne hrvatske kandidature za domaćinstvo EP 2020. godine:    

- Kao država ne možemo organizirati niti Europsko niti Svjetsko prvenstvo. Nemamo ni moći, ni novca. Možemo kandidirati jedan grad kao domaćina četiriju utakmica, jer će se to isplatiti. Kroz te četiri utakmice mi bismo možda dobili novi stadion. Stadion ne može imati kapacitet ispod 50.000 sjedalica, u interesu nogometa je da za 0 kuna izgradimo stadion. Na kraju krajeva, nogomet bi bez pomoći politike i bez pomoći FIFA-e i UEFA-e bio mrtav. Moram reći da naši stadioni ne ispunjavaju uvjete za odigravanje svjetskih utakmica. Zašto nemamo gledatelja na stadionima? Baš zbog infrastrukture, rekao Šuker koji nije objasnio s kim bi se jedan hrvatski grad trebao zajednički kandidirati.

O odnosu Šukera s izbornikom Igorom Štimcem u posljednjem razdoblju dosta se raspravljalo:

- Mislim da smo glasno i jasno rekli tko se bavi sportom i vođenjem reprezentacije, a tko se bavi vođenjem Saveza i vođenjem sportske politike, pa molim medije da prepuste Izvršnom odboru i predsjedniku da rade svoj posao. Štimac će imati maksimalnu podršku jer nam je bitno ići na Svjetsko prvenstvo. O tome ovisi sve! Ako ne odemo na Svjetsko prvenstvo, nećemo imati sredstava, tvrdi Šuker.

HNS u utorak proslavlja 100 godina postojanja, Šuker će biti domaćin eminentnim imenima:

 

 

- Proslavi se odzvalo dvadesetak najznačajnijih ljudi u svijetu nogometa, na svečanosti će biti predsjednik FIFA-e gospodin Sepp Blatter, predsjednik UEFA-e Michel Platini, svi UEFA-ini potpredsjednici, bit će ukupno 35 predsjednika UEFA-inih saveza, dolaze svi članovi Izvršnog odbora UEFA-e, dolazi i glavni tajnik FIFA-e, znači bit će to prekrasna priča. Zna se da sljedeće godine ulazimo u Europsku uniju, pa moramo poradit i na podizanju razine hrvatskog nogometa, rekao je Šuker koji je najavio selidbu HNS-a iz Kuće nogometa u nove poslovne prostore.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.