SPLIT KONTRA HNS-A

Baldasar najavio kandidaturu za EURO 2020!

Četvrtak, 09. siječnja 2014. 17:01 Napisao/la  Ivan Jelić

Split ima najbolje uvjete za kandidaturu za EURO 2020, kaže ministar Željko Jovanović

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar osvrnuo se na izjavu predsjednika HNS-a Davora Šukera da će stadion u Maksimiru čelnicima UEFA-e biti predložen kao domaćin jedne od utakmica Europskog prvenstva 2020. godine:

- Izjava predsjednika HNS-a Davora Šukera da će Grad Zagreb biti centar hrvatskog nogometa je uistinu nekorektna. HNS je savez svih hrvatskih klubova, a ne zagrebački nogometni savez. Ne želim se miješati u rad Grada Zagreba, oni razmišljaju kako misle da trebaju razmišljati, ali HNS treba razmišljati na razini cijele države, a ne samo o jednom gradu, posebice zbog toga jer su već prethodno imali saznanja da je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, a i Vlada RH-e, spominjali da se jedino Split može kandidirati za jednog od gradova organizatora EURO-a 2020.godine. Grad Split je primjereniji domaćin od Zagreba uz dužno poštovanje spram Zagrebu kao glavnom gradu republike. Split je poznat kao sportski grad, ima puno bolju klimu i stadion koji se uz daleko manje novčanog ulaganja može potpuno urediti. Oko 10 milijuna eura treba izdvojiti za kompletno uređenje poljudske ljepotice. Eksplicitna izjava predsjednika HNS-a Šukera je neodgovorna. Sa svoje strane učinit ću sve da nam resorno ministarstvo pomogne, pa će se Grad Split kandidirati za dobivanje organizacije EURO-a 2020. godine. Ako su oni nekorektni, onda se mi možemo „praviti ludi„ pa ćemo se izravno kandidirati. Neka HNS nakon toga jasno i glasno kaže da je protiv da Splita! Želim da Šuker još jednom javno ponovi da je protiv kandidature Splita što znači da je protiv Grada Splita. Oni nemaju podršku Vlade RH i najgora stvar je što sa HNS-om nema komunikacije. Premijer Zoran Milanović i ministar Jovanović su za to da Split bude domaćin EURO-a.

Predsjednik Šuker najavio je da će u sklopu priprema za SP-o reprezentacija Hrvatske   jednu prijateljsku utakmicu i to sa reprezentacijom iz Afrike, odigrati na Poljudu. Hoće te li vi u kontekstu prije izrečenog odbiti ponudu HNS-a?

 - Ne želim tako razmišljati, ne želimo se ponašati kao oni. Neka dođu i neka igraju iako nemamo nikakve pismene ponude, zaključio je Baldasar.

Ministar Željko Jovanović oglasio se nakon istupa gradonačelnika Baldasara:

- Prije nego su krenule ove rasprave rekao sam da Split ima najbolje uvjete za kandidaturu za EURO 2020. Što se tiče stadiona, mi ne pristajemo financirati sportske objekte koji je opterećivati građane Hrvatske, rekao je Jovanović

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.