SMJENA U HNS-u

Marković odbija odrediti datum Izborne skupštine

Subota, 05. svibnja 2012. 12:32 Napisao  I. V.

HNS-u zaista trebaju izvanredne mjere. Počevši od Izvanredne skupštine pa dalje

Vlatko Marković broji zadnje dane na mjestu predsjednika HNS-a. Da se njegova funkcija u posljednjem razdoblju prometnula u formalnu dokazuje preliminarni dogovor s Igorom Štimcem, koji je postao glavni kandidat za nasljednika Slavena Bilića.

Manje je važno što je Štimac više puta naglasio da izbornik može postati ako se Marković smjeni i ako se ukine suspenzija skupštinarima koji su pokušali svrgnuti Markovića. Pristao bi Štimac postati izbornik i s Markovićem na čelu HNS-a, što se umalo i dogodilo uoči kvalifikacijskih utakmica protiv Turske. Štimac je već bio „unutra“ kada je Mamić u zadnji trenutak stao na Bilićevu stranu nakon utakmice protiv Grčke.

Indikativno je da su sa Štimcem uspostavljeni kontakti iza Markovićevih leđa i da je kandidat za izbornika čovjek koji za Markovića ne postoji na hrvatskom zemljovidu. Za Markovića fizički ne postoji ni ministar Željko Jovanović, koji se također polako približava Zdravku Mamiću nakon što je njihov "spontani" susret na Kantridi organizirao predsjednik Rijeke Damir Mišković.  Otkad je slavonska podružnica HNS-a zatražila sazivanje Izvanredne skupštine HNS-a, Marković postaje „Pale sam na svijetu“. Slavonski glasovi Markovića su čuvali 13 godina.

Prema Statutu HNS-a Marković će morati sazvati skupštinu najkasnije do srpnja, što znači da je zahtjev Osječko-baranjskog saveza smišljeno tempiran da HNS do početka novog kvalifikacijskog ciklusa dobije novog predsjednika i izbornika. Kombinacija Davor Šuker – Igor Štimac do prije nekoliko mjeseci izgledala je nestvarna budući da su suigrači iz generacije "vatrenih" ružno zastranili tijekom Štimčeve kampanje protiv Markovića. Nije problem, naprasno zbližavanje obojica će opravdati interesom hrvatskog nogometa.

Zbunjuju Markovićevi postupci! Marković ima priliku za častan  odlazak ako sam sazove Skupštinu i omogući dojučerašnjim suradnicima da mu kupe cvijeće i zaplješću na odlasku. Prema internom dogovoru Marković je već trebao sazvati sastanak Izvršnog odbora HNS-a na kojemu će se odrediti datum Izborne skupštine. Niti saziva sastanak Izvršnog odbora, niti spominje Izbornu skupštinu.

Čini se da je ministar Jovanović ipak bio u pravu,  HNS-u zaista trebaju izvanredne mjere. Počevši od Izvanredne skupštine pa dalje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.