SKUPŠTINA HNS-a

UEFA-a prijeti, Skansi napao Platinija

Ponedjeljak, 11. ožujka 2013. 13:43 Napisao/la  SC

Surkis je rekao da je huliganizam djelomično posljedica odsudnosti poteza hrvatske Vlade

U hotelu Hilton u Zagrebu održana je godišnja skupština Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj je najglasnije odjeknula poruka Grigorija Surkisa, člana Izvršnog odbora UEFA-e i gosta skupštine, koji je upozorio da Hrvatskoj prijeti suspenzija klubova i reprezentacije iz međunarodnih natjecanja ako dođe do ponavljanja huliganskih izgreda na nogometnim stadionima. Surkis je prstom upro i u državu tvrdeći da je huliganizam posljedica odsudnosti pravih poteza hrvatske Vlade koja nije pokazala nultu toleranciju prema huliganima.

Petar Skansi je pak pročitao pismo hrvatske Vlade koje je bilo namijenjeno Michelu Platiniju, predsjedniku UEFA-e, istaknuvši da je Platinijevo pismo upućeno hrvatskoj Vladi o problemu huliganzima - neprimjereno.

- Vlada je prepoznala važnost borbe protiv nasilja. Vlada i dalje inzistira na provođenju zakona jer je to jedini način rješenja problema. Zato nam je nevjerojatan odnos HNS-a koji prebacuje odgovornost na Vladu. HNS je dužan poštovati pravila postupka licenciranja i sigurnosne uvjete na stadiona jer je organizator utakmice dužan osigurati uvjete. Sudbina nogometa ne ovisi o Vladi Republike Hrvatske već o HNS-u, prenio je Skansi poruku Vlade.

Na kraju svega svoje viđenje je ponudio i Zdravko Mamić.


- Ispričavam se gospodi u UEFA-i, i iskreno vjerujem da premijer Milanović nije napisao ovo pismo. Zbog toga se ispričavam gospodinu Surkisu. Prije dolaska nove vlasti smijenjen je i predsjednik Vlatko Marković. Zašto? Jer nas je politika htjela sve maknuti iz nogometa. Navijači su nas ponos, a probleme radi marginalna skupina i nadamo se da nas zbog njih UEFA neće ostvaiti na cjedilu, rekao je Mamić.

Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.