Davor Šuker izabran za predsjednika HNS-a, Dario Šimić jedini glasovao protiv

Petak, 22. prosinca 2017. 14:50 Napisao/la  SC

Četiri skupštinara (Kos, Marasović, Erceg i Bosančić) napustili  Skupštinu prije glasovanja zbog toga što je smatraju  nelegitimom

Davor Šuker
Davor Šuker Foto: HNS

Davor Šuker ostao je predsjednik HNS-a glasovima 48 skupštinara na Izbornoj skupštini HNS-a održanoj u Sheratonu.

Dario Šimić jedini je bio protiv, Damir Mišković, Dean Šćulac (obojica HNK Rijeka) i Reno Sinovčić (Zadarska županija) bili su suzdržani.

Četiri u skupštinara (Kos, Marasović, Erceg i Bosančić) napustili  su Skupštinu prije glasovanja zbog toga što smatraju da je nelegitima, Branko Laljak nije pojavio.

 Na Skupštini su se pojavili predsjednik njemačkog nogometnog saveza i dopredsjednik Uefe Reinhard Grindel, kao i brojni uglednici iz Uefe.
 
Predsjednik NS Osječkog-baranjskog Ante Vučemilović-Šimunović zatražio je izmjene u radu poslovnika na što su reagirali predstavnici Hajduka.

Damir Vrbanović nekoliko mu je puta pokušao oduzeti riječ Slavenu Marasoviću kojemu je isključeni mikrofon, u raspravu o (ne)legalnosti uključio se Ivan Kos, na kraju su nezadovoljni predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinske županije napustili skupštinu.
 
Predsjednik njemačkog nogometnog saveza i dopredsjednik Uefe Reinhard Grindel među prvima je dobio riječ za govornicom, na sve strane nahvalio Davora Šukera, no predstavniku Uefe kasnije vjerojatno ništa nije bilo jasno...

- Zahvaljujem se Davoru Šukeru, svom kolegi iz Izvršnog odbora Uefe na dobroj dosadašnjoj suradnji, Davor Šuker predsjedava važnom nogometnom komisijom, jedva da smo mogli naći nekoga primjerenijeg za tu poziciju. Ponajviše zbog toga što u naše rasprave predsjednik HNS-a uvijek unosi i mišljenje igrača. Uvodeći Ligu nacija zajednički smo morali paziti da to ne dovede do novih opterećenja igrača, već da se igraju onih dana kada su na rasporedu bile prijateljske utakmice. Uvjeren sam kako smo uvođenjem Lige nacija gledateljima stvorili jedno atraktivno natjecanje, a time će profitirati nogometni Savezi, rekao je Grindel.

- Danas je prigoda u kojoj s velikim zadovoljstvom možemo utvrditi da smo ostvarili najvažnije ciljeve Saveza: plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine te uspješno financijsko poslovanje – što prije svega znači da su izdvojena značajna financijska sredstva za pomoć klubovima i županijskim savezima. Unaprijeđen je sustav natjecanja, realizirane su brojne međunarodne aktivnosti i uspješno su okončani edukacijski procesi. Sve su bolji odnosi s domaćim institucijama, a na visokoj su razini odnosi s Uefom i Fifom. Ukupno uzevši ovu godinu, kao i prethodne tri, možemo označiti kao uspješno razdoblje hrvatskog nogometa. Rezultat je to našeg zajedničkog, timskog rada, a što će biti, uvjeren sam, i temelj naših aktivnosti u sljedećim godinama. Budimo ponosni na naše uspjehe, rekao je Davor Šuker.

Na prijedlog dopredsjednika Ante Vučemilović-Šimunovića dopunjen je dnevni red razmatranjem tehničkih ispravaka i pročišćenog teksta Poslovnika HNS-a, nakon što je u lipnju Status HNS-a usuglašen s izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.