SKUPŠTINA HNS-A

Davoru Šukeru novi predsjednički mandat

Ponedjeljak, 14. travnja 2014. 14:23 Napisao/la  SC

Mnogo puta u posljednje vrijeme sam bio ismijavan i šikaniran, rekao je Zdravko Mamić

Davor Šuker očekivano je dobio jednoglasnu podršku članova Skupštine HNS-a čime ostaje predsjednik HNS-a iduće četiri godine. Jednoglasnom podrškom jedinom kandidatu nastavlja se demokratska praksa iz razdoblja pokojnog predsjednika Vlatka Markovića, koji je samo jednom u 13 godina zamalo izgubio izbore. Protukandidat Igor Štimac ostaje prikraćen za jedan glas!. Šuker nema protukandidata  ni na obrozu:

- Rezultati na terenu jedini su pravi kriterij uspjeha. Savez je učinio sve da odemo na SP u Brazil i tamo imamo dobre rezultate. Za 102. rođendan HNS-a igramo protiv Brazila. To će biti neviđena promocija Hrvatske u svijetu. Izvršni odbor je postavio Niku Kovača za izbornika što je bila izvrsna odluka, U17 i U20 reprezentaciju su na prvenstvima svijeta... Doista, možemo biti ponosni na svoj rad, postigli smo velike sportske uspjehe.  Dogovorili smo gradnju kampa na Sveticama, a vjerujem da ćemo ubrzo početi graditi i po drugim centrima u Hrvatskoj. Uskoro ćemo na Trgu Bana Jelačića otvoriti multimedijalni centar za navijače. Savez ne može graditi stadione, ali zato gradimo terene. Lobiramo za gradnju novog stadiona, ali ih ne možemo graditi sami. Ne možemo dopustiti da izolirani incidenti stavljaju Hrvatsku u nepovoljnu situaciji. Želim da je prioritet borba protiv rasizma, huliganizma i ilegalnog klađenja. Najvažnije je da smo jedinstveni. Čast mi je što sam jednoglasno izabran, to znači da smo odradili dobar posao, kazao je Šuker.

Naravno da su sva godišnja izvješća usvojena bespogovorno, najzadovoljniji se činio Zdravko Mamić koji se pred skupštinarima zahvali predsjedniku:

- Mnogo puta u posljednje vrijeme sam bio ismijavan i šikaniran, ali sam znao da radimo pravi posao. Nemojmo zatvarati oči pred problemima. U Hrvatskoj nema rasizma, ali zbog jednog detalja, gdje se meni viče da sam cigan, to se tretira kao rasizam. I Dinamo je već zbog toga sankcioniran i čeka nas izbacivanje iz Europe. Dosad sam bio taj koji sam upozoravao javnost. Molim vas, shvatite ovaj problem ozbiljno. Svjedoci smo pakla na nekim našim stadionima. Huliganske grupe žele nametnuti na tribinama svoja pravila i zato tražim od skupštine HNS-a da ih zaustavimo. Šukeru želim da još dugo vodi Savez, rekao je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.