Skupina mladića prekinula večeru sudaca UEFA-e i HNS-a, te izvjesila transparent: UEFA mafija!

Srijeda, 12. studenog 2014. 16:02 Napisao/la  I. J.

U utorak navečer oko 22.30 sati petnaestak mladića prekinulo je večeru sudaca UEFA–e i članova Hrvatskog nogometnog saveza koja se održavala u restoranu Paradigma u ulici Bana Jelačića u samom centru Splita. Kako je izvijestio Operativno-komunikacijski  centar Policijske Uprave Splitsko-dalmatinske županije mladići su ušli u restoran, skandirali su protiv Saveza izvikujući poznati slogan „HNS pederi, nogomet ste sjebali".

Ujedno su izvjesili transparent "UEFA mafija"  i zapalili nekoliko bengalki, te prevrnuli dva stola. Do dolaska policije razbježali su se i za njima djelatnici policije tragaju.

HNS se ogradio od incidenta priopćenje, a jedan od domaćina spomenute večere i član IO-a HNS-a, Alojzije Šupraha, uživo je svjedočio ovom incidentu:

- Zgrožen sam ovim huliganskim činom. Kao i naše goste iz cijele Europe, šokiralo me vidjeti huligane kako pod kapuljačama ulaze u restoran i rade nered, blateći svojim činom imidž Splita i Hrvatske. Može li netko shvatiti razmjere štete koja je učinjena hrvatskom turizmu i posebno gradu Splitu - kakve će poruke i sliku o gradu poslati ti ljudi kada se vrate u svoje zemlje?, rekao je Šupraha.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.