Sastanak Udruge HNL-a: Derbije visokog rizika u HNL-u klubovi moraju zajednički organizirati

Petak, 08. studenog 2013. 20:09 Napisao/la  SC

Čak nam je i ministar Ranko Ostojić pisao da od sljedeće sezone svi stadioni moraju imati brojače, kamere i personalizirane ulaznice jer stanje alarmantno, moramo to riješiti, kaže Mišković

U petak je održan sastanak Udruge prvoligaša HNL-a pod predsjedavanjem Damira Miškovića:

- Dugo smo raspravljali o dvije, tri teme, izjavama Tudora i Mamića. Kazne su prepuštene disciplinskom sucu, ali stav je svih klubova: više neće biti neprimjerenih izjava, nikakvog rata, nulta stopa tolerancije prema takvim ispadima, strože primjenjivati kazne koje i sada postoje. Da se mene pita, neki bi već sada dobili tri mjeseca zabrane rada u nogometu, što je najstroža kazna, ali sad smo odlučili stati na loptu, ubuduće će biti strože za sve, bilo da su igrači, treneri, predsjednici, kaže Mišković.

Natjecanje je vječna tema u HNS-u:

- Raspravljali o Ligi 10, svi su klubovi bili tamo, zajednički zaključak da je regularnost puno bolja nego do sada. Ne perfektna, ali bolja. Liga je napredovala, gledanost veća, bolje utakmice, jedino je lošija strana financijska situacija klubova. Tražimo način da od Arenesport možemo više zaraditi, tražit ćemo od kladionica novac. Ljudi se klade na nas, a mi od toga nemamo ništa. Spezia u drugoj talijanskoj ligi dobije četiri milijuna eura od tv prava i kladionica, a u prvoj ligi i do 25 milijuna eura. UEFA nam je poslala dopis da smo pred najoštrijim sankcijama, prijete da će nas izbaciti iz natjecanja, i klubove i reprezentaciju. Zato ćemo poduzeti sve mjere. Čak nam je i ministar Ranko Ostojić pisao da od sljedeće sezone svi stadioni moraju imati brojače, kamere i personalizirane ulaznice jer stanje alarmantno, moramo to riješiti, kaže Mišković

HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk kaže da je HNS je najkažnjavaniji savez u Europi, Dinamo četvrti, a Hajduk šesti najgori klub u Europi.

- Derbije visokog rizika u HNL-u klubovi moraju zajednički organizirati i time osigurati veću sigurnost svakom gledatelju, a ne više da svaki klub organizira utakmicu za sebe. Vaučeri su odluka koja možda nije popularna, ali je moramo poštivati. Navijačke udruge sada surađuju, ali tek moramo vidjeti kako će se ubuduće odvijati. Klubovi će podnijeti izvještaj Udruzi, Udruga Vrbanoviću, a on Vijeću za borbu protiv nasilja. Ne želimo doći u situaciju da zatvorimo gostujuću tribinu kao u BiH, bilo bi jednostavnije da vaučera nema, ali to je nužno jer moramo nešto napraviti d nas ne izbace iz europskih natjecanja, zaključio je Cvrk.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.