SASTANAK IO-a HNS-a

Prvoligaši uvode B momčadi u sustav natjecanja

Petak, 05. srpnja 2013. 16:58 Napisao/la  SC

Očekivana vijest glasi da će Hrvatska protiv Belgije igrati u  Zagrebu

Nakon sastanka Izvršnog odbora HNS-a održanog u petak, pred novinare je izašao izvršni predsjednik Damir Vrbanović. Pravi predsjednik Davor Šuker izostao je zbog bolesti.

 

Najvažnija i očekivana vijest glasi da će Hrvatska protiv Belgije igrati u  Zagrebu. Ako je netko možda mislio drugačije, mora znati da ni  jedan stadion u Hrvatskoj ne zadovoljava stroge kriterije UEFA-e. Ni maksimirski!  

 

 - Budući da je riječ  visokorizičnoj utakmici, odlučeno je da će susret igrati u Zagrebu. Na snazi su oni uvjeti o kojima smo davno pričali i koje samo Zagreb može ispuniti, kaže Vrbanović.

 

Na sastanku je bilo riječi o reorganizaciji sustava natjecanja o čemu se kemija od kada je HNS utemeljen:

 

- U sezonu 2014./2015. Prva liga ostaje s 10 prvoligaša, Druga liga bit će jedinstvena s 12 klubova, a imat ćemo tri treće lige. Klubovi će na plenumima donijeti odluku tko će igrati u trećim ligama koja će imati do 18 klubova. Izglasali smo odluke o propoziciji natjecanja, a po novom prvoligaši će moći prijaviti i svoju B momčad. Prijava vrijedi samo sada. B momčadi  će krenuti od Treće lige i mogu se plasirati u Drugu ligu. Međutim, B momčad ne smije ući u Prvu ligu. Mislim da je ova odluka u skladu s brojnim drugim europskim ligama, koje imaju sličan sustav, rekao je Vrbanović.

 

Najzanimljivija je klubovima sljedeća odluka:

 

- Klubovi više neće plaćati suce, to sada preuzima HNS. Želimo da se klubovi ograde od direktnog plaćanja sudaca. HNS će im platiti dnevnicu, smještaj i hotel. Sredstva ćemo transparentno prikazati. Novost je da od sljedeće sezone iz Prve lige ispada zadnji klub dok pretposljednji ide u kvalifikacije s drugoplasiranim klubom iz Druge lige, rekao je Vrbanović.

 

Igor Štimac podnio je izvještaj o svemu što je do sada uradio u kvalifikacijama. Ljestvica sve pokazuje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.