POŠTENO SUĐENJE

Željko Širić dobio četiri godine zbog primanja mita

Utorak, 25. ožujka 2014. 12:55 Napisao/la  SC

 Hrvoje Maleš dao 30.000 eura mita Širiću za tzv. pošteno suđenje

Željko Širić nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora za primanje mita za „pošteno suđenje“! Nekadašnjem čelniku sudačke organizacije HNS-a bivši predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš dao je 30.000 eura mita kao pouzdanik USKOK-a. Hrvoje Maleš bio je glavni svjedok u sudskom procesu protiv Širića, koji je po dvjema točkama optužnice osuđen na 2 godine i 10 mjeseci, odnosno godinu i šest mjeseci zatvora.

Sutkinja Mihaela Grahovac na kraju je izrekla jedinstvenu kaznu od četiri godine zbog toga što se u HNL-u u to doba nešto takvo moglo napraviti samo u dogovoru sa Širićem, koji se ponašao e kao suvereni vladar virtualne nogometne igrice, kao što je rekla sutkinja.

Drugooptuženi Neven Šprajcer osuđen je na osam mjeseci uvjetno, uz rok kušnje od četiri godine. Na četiri godine mu je zabranjen rad u nogometu, što znači da više ne može biti direktor pulskog prvoligaša Istre. Šprajcer je u to doba bio direktor Karlovca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.