POPIS ZA SRBIJU

Štimac: Snosim odgovornost za igrače koje biram

Četvrtak, 07. ožujka 2013. 12:18 Napisao/la  SC

Pozivam svih da ovih dana bildamo atmosferu ljubavlju, a ne mržnjom, kaže Štimac

Izbornik Igor Štimac objavio je popis igrača koji kandidiraju za nastup u kvalifikacijskoj utakmici između Hrvatske i Srbije, koja se 22. ožujka igra na maksimirskom stadionu. Na popisu nema iznenađenja, Štimac se očekivano oslonio na provjerene igrače koji će konkurirati i za utakmicu protiv Walesa.

- Imamo male probleme s defenzivnim veznim igračima. Radošević i Kovačić prelaskom u velike klubove nemaju potrebnu minutažu, Badelj je umoran, Vukojević je također promijenio klub. Što se tiče Radoševića i Kovačića, oni su budućnost i to ne smijemo ignorirati. Jednako kao ni Livaju ni neke druge. Prestaje vidjeti koliko su u ovom trenutku spremni, kaže Štimac.

Štimčev popis
vratari: Pletikosa, Subašić, Krešić
braniči: Ćorluka, Srna, Šimunić, Schildenfeld, Strinić, Vida, Lovren
vezni: Ademi Rakitić, Badelj, Kranjčar, Vukojević, Modrić, Kovačić, Sammir, Perišić, Radošević
napadači: Mandžukić, Olić, Eduardo, Jelavić, Petrić, Kalinić

Izbornika više brine forma igrača koji se nalaze u krugu prvotimaca kao što je Ivan Perišić, koji u Wolfsburgu ne igra.

- Nakon sjajno odigranih prijateljskih utakmica ušao je u prvenstvo s ozlijeđenim aduktorom te izgubio mjestu u prvoj postavi. Za nas je to problem, on igra osjetljivu poziciju u reprezentaciji, kaže Štimac.

Posebna priča uvijek je Sammir. Posebna utoliko koliko nema izravne veze s nogometom nego s noćnim životom Dinamova igrača:

- Moj cilj je rezultat i napravit ću ga s igračima koje ja biram. Ja snosim odgovornost. Najlakše je ljude odbaciti, ali treba izvući najbolje njih. Granice, jasno, postoje. Mene zanima ono na terenu, a ne privatni život. Oni koji preko Sammira liječe frustracije i vode neke druge bitke, kod mene neće naići na razumijevanje, kaže Štimac.

Štimac: Luka je sve rekao na terenu
- Nisam se čuo s Lukom nakon utakmice, duže smo razgovarali prije utakmice. Luka je sve rekao na terenu, maknuo je upitnik gdje mu nije ni bilo mjesto. Ovo je svima podstrek, njegova igra utjecat će na atmosferu, kaže Štimac.

Na kraju se Štimac osvrnuo na atmosferu oko reprezentacije pred važnu utakmicu:

- Pozivam svih da ovih dana bildamo atmosferu ljubavlju a ne mržnjom, da u dobroj atmosferi stvorimo preduvjete za dobar rezutat. Na provokacije nećemo odgovarati. Naš je zadatak promovirati nogomet, maksimalno ću se distancirati od događaja koji nam mogu odvratiti pozornost. Još jednom vas sve pozivam da zajedno gradimo pozitivnu atmosferu, kaže Štimac.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.