Otkriveno tko ne prodaje brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva 1998. godine

Četvrtak, 22. studenog 2018. 08:48 Napisao/la  SC
Otkriveno tko ne prodaje brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva 1998. godine

Otkriveno je tko prodaje brončanu medalju iz 1998. godine.

Točnije, otkriveno je da medalju ne prodaje nitko od hrvatskih igrača i djelatnika, koji su u Francuskoj dobili medalje za treće mjesto na Svjetkom prvenstvu.

Njemačka agencijska kuća Agon SportsWorld prodaje medalju na aukciji The Salerooma, Armand Klüschen iz njemačke agencije u razgovoru za Jutarnji list objasnio je kako se medalja našla na aukciji:

- Ono što možemo potvrditi je to da ga prodaje osoba koja je jedan od vodećih svjetskih kolekcionara na tom području, a kupio ga je prije 10 godina od jednog Fifinog dužnosnika. Predmet nije iz kolekcije onih 30 koje je dobio HNS, nego iz kontingenta 10 dodatnih medalja. Te 1998. proizvedeno ih je ukupno 40, dakle 10 više i njih Fifa u pravilu dodjeljuje predstavnicima nacionalnih saveza i nekim svojim dužnosnicima. HNS je ovog ljeta u Rusiji dobio uobičajenih 30 srebrnih medalja, no naručio je i 20 dodatnih za osobne potrebe i slobodnu dodjelu pa ih je ukupno 50, objasnio je Armand Klüschen.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.