Milan Bandić: Grad Zagreb diže obje ruke za izgradnju nacionalnog stadiona!

Ponedjeljak, 23. rujna 2013. 17:54 Napisao/la  SC

Gradonačelnik Zagreba ne sumnja da će hrvatska metropola biti ravnopravni kandidat za dobivanje domaćinstva EP-a u nogometu 2020. godine

Milan Bandić spremno se uključio u kampanju za dobivanje domaćinstva EP-a u nogometu 2020. godine. Gradonačelnik Zagreba ne sumnja da će hrvatska metropola biti ravnopravni kandidat među 32 gradova koliko ih je službeno istaknulo kandidaturu.

- Logično je da nacionalni stadion bude u glavnom gradu Republike Hrvatske i mi smo spremni na taj izazov. Grad Zagreb će učiniti sve sa svoje strane, a zajedno sa ostalima kojima je u interesu razvoj hrvatskog sporta, a tu prije svega mislim na resorno Ministarstvo i Vladu, da odradimo taj posao. Do 2020. je puno i malo vremena, ali Grad Zagreb diže obje ruke za izgradnju nacionalnog stadiona, rekao je Bandić.

Na pitanje novinara kako se već spominju tri moguće lokacije Maksimir, Kajzerica i treća izvan grada, Bandić je odgovorio da postoje još dvije lokacije na ulazu u grad.

- Mislim da su svi prijedlozi hvalevrijedni, ali na kraju će struka i naši sugrađani odlučiti na kojoj ćemo lokaciji graditi stadion, rekao je Bandić.

Prema Bandićevim zamislima, stadion bi se trebao graditi na rubnim dijelovima koji su dobro povezani s prometnicama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.