Marković još uvijek nema nasljednika, Šuker tek jedan od kandidata

Subota, 10. ožujka 2012. 13:22 Napisao/la  Igor Vranić

Svima koji se raduju Markovićevu odlasku na znanje da predsjednik HNS-a ostaje u vrhu nogometne vlade i nakon smjene. Marković bi trebao postati savjetnik budućem predsjedniku

Da Vlatko Marković i Zorislav Srebrić namjeravaju prepustiti svoja mjesta nakon EURO-a, nije više vijest. Interni dogovor o "prirodnoj smjeni" u vrhu nogometne vlade postignut je prije parlamentarnih izbora i nema veze s političkim pritiscima budući da je vodećim ljudima HNS-a jasno da se nešto treba mijenjati. Još uvijek nije jasno tko će u djelo provesti promjene. Vlatko Marković za sada nema nasljednika, koji će dobiti većinu glasova na Izbornoj skupštini HNS-a koja će održati negdje pri kraju tekuće godine. Jedino se zna da će predsjednik postati netko iz sadašnjeg saziva Skupštine HNS-a, što može poremetiti samo neka bombastična kandidatura tipa Zvone Boban za kojega bi se prije izbora odmah pronašlo mjesto u Skupštini HNS.

Najveći kandidati za Markovićeva i Srebrićeva nasljednika i dalju su Davor Šuker i Damir Vrbanović. Šuker se svojedobno pojavio u Skupštini HNS kao predstavnik osječkog lobija koji trenutačno ima važnijih problema od izbora predsjednika HNS-a. Protiv Željka Širića i Stjepana Djedovića vodi se istraga zbog primanja mita, čime Šukerova pozicija nije ugrožena budući da je u Skupštinu ušao uz prethodni dogovor sa Markovićem i Zdravko Mamićem. Iako je više puta izjavio da želi mjesto predsjednika HNS-a, Šuker i dalje slovi samo kao jedan od kandidata.

Damir Vrbanović ima drugi problem, a on se zove Zdravko Mamić. Naime, izvršni dopredsjednik Dinama nije sklon Vrbanovićevu transferu u HNS budući da je direktor Dinama stekao uglednu poziciju u sjedištima UEFA-e i FIFA-e. Nakon desetak godina ulaganja u Vrbanovićevu međunarodnu karijeru, Mamić nije voljan tek tako nekome prepustiti da se naplati preko Dinamovih leđa.

Lobiranja za Markovićeva nasljednika nisu počela, vjerojatno ni neće prije nego što se Marković i Mamić detaljno ne dogovore o primopredaji  čelnih pozicija u HNS-u. Svima koji se raduju Markovićevu odlasku na znanje da predsjednik HNS-a vjerojatno ostaje u vrhu nogometne vlade i nakon smjene. Marković bi trebao postati savjetnik budućem predsjedniku.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.