PROMJENA U HNS-u

Marijan Kustić novi predsjednik

Četvrtak, 29. srpnja 2021. 14:28 Napisao/la  SC

Dobio  podršku svih županijskih saveza

Marijan Kustić
Marijan Kustić

Marijan Kustić postao je novi predsjednik HNS-a!

Skupština HNS-a održana u četvrtak u hotelu Westin formalno je odradila smjenu na čelu saveza, koja se pripremala od zadnje Izborne skupštine održane u prosincu 2017. godine.

Tada je Šuker ostao predsjednik samo spletom okolnosti na koje nije utjecao, Marijan Kustić već je tada bio blizu podrške polovine županijskih saveza.

Da je trebalo, dobio bi natpolovičnu većinu poznatom društveno-političkom metodologijom kojom HDZ izravno utječe na izbore u HNS-u od izbora prvog predsjednika Mladena Vedriša do izbora Marijana Kustića.

Doduše, metodologija je više politička nego društvena....

Tomislav Svetina postao je novi izvršni direktor HNS-a umjesto Kustića, ostalo su nijanse.

- Davao sam savezu 24 sata dnevno, 365 dana u godini, svojim znanjem želio sam napraviti od HNS-a najuspješniju sportsku organizaciju i uspješan brend, mislim da sam u tome uspio. Nisam to napravio sam, zahvaljujem svima koju sa mnom tu priču pisali. Ponosan sam na srebro u Rusiji, najveći uspjeh u povijesti. Drago mi je da sam kao igrač i predsjednik bio dio najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa. A reprezentacija pod mojim vodstvom plasirala se na sva četiri velika natjecanja, mlada reprezentacija postigla je najveći uspjeh, izgradili smo nove travnjake i poboljšali status futsala i ženskog nogometa. Pomogli smo Hrvatskoj nakon potresa, prebrodili smo pandemiju. Pridonio sam kao član Uefe da mnogi naši ljudi uđu u strukture krovne organizacije i to ću činiti i dalje, radit ću uvijek u interesu hrvatskog nogometa. Bio sam i ostat ću odan hrvatskom nogometu svim svojim bićem. Vidimo se već u rujnu u Moskvi na utakmici s Rusijom, rekao je Davor Šuker na odlasku.

Kustić je zahvalio Šukeru:

- Hvala ti, Davore, što si me izabrao za suradnika. Osobno sam u nogometu išao stepenicu po stepenicu, bio sam nogometaš, direktor kluba, predsjednik županijskog saveza, član IO-a HNS-a, izvršni direktor HNS-a i desna ruka Davora Šukera. Nakon što je Davor odlučio da se neće kandidirati, ja sam odlučio podnijeti kandidaturu. Želim otvorenu i konstruktivnu suradnju klubova i HNS-a, želim strategiju razvoja hrvatskog nogometa od 2022. do 2026. i razvoj ženskog nogometa i futsala. Tražit ćemo bolju suradnju sa zajednicama lokalne samouprave, jer trebamo bolju infrastrukturu. Popravit ćemo to. Iznad svih Hrvatska, to je naš program integracije HNS-a s nogometnom zajednicom. Ja sam tu deset godina, svi se znamo i nemam što posebno kazati. Želim sreću našim klubovima koji večeras igraju utakmice u Europi. Moramo biti jedinstveni u tome. Čestitam i našim olimpijcima koji se bore za medalje. Ovo je velika i emotivna stvar za mene. Hvala vam na podršci, dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje. Za mene je veliki poticaj što sam postao prvi predsjednik koji je  dobio jednoglasnu podršku svih županijskih saveza. Svi smo mi nogomet i idemo dalje, rekao je Kustić

Za prvog dopredsjednika Kustić je izabrao Antu Vučemilovića-Šimunovića, dopredsjednici su Mario Smodlaka, Damir Mišković, Nenad Črnko i Slavko Prišćan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.