Lovro Majer i Luka Ivanušec pred novinarima na kraju riječkih priprema

Ponedjeljak, 12. lipnja 2023. 12:57 Napisao/la  SC
Luka Ivanušec
Luka Ivanušec

HNS je objavio sljedeći izvještaj:

Na kraju riječkih priprema uoči nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na završnom turniru Lige nacija u Nizozemskoj, pred novinare su izašli Lovro Majer i Luka Ivanušec.

Obojica su na upečatljiv način završili klupsku polusezonu i na okupljanje reprezentacije stigli u sjajnoj formi.

- Osobno mogu biti jako zadovoljan polusezonom, odigrao sam jako dobro i brojke su to pokazale. Htio sam ih podignuti i ovo je bila moja najbolja polusezona u karijeri, pogotovo kad su brojevi u pitanju, ističe Luka Ivanušec.

- Sezona za mene i klub nije mogla bolje završiti. Činjenica je da je u drugom dijelu polusezone bilo borbe, u mom i u slučaju momčadi, ali na kraju smo sve dobro odradili, kaže Lovro Majer, koji je imao problema s ozljedom ruke.

-Ruka je dobro, u zadnjoj utakmici protiv Bresta je pukla kost, a na prvom treningu reprezentacije još se pogoršala stvar. Međutim, brzo smo reagirali, napravljena je operacija, igrat ću s longetom, ali to mi neće predstavljati nikakav problem.

Ivanušec je ponovno među Vatrenima, spreman dobru formu pretočiti i u reprezentativnom dresu.

- Sve je na izborniku, vidjet ćemo kakva će biti situacija. Ja sam spreman na kojoj god poziciji i koliko god minuta igrao, zadovoljan sam i motiviran i vjerujem da ću imati minutažu. Treninzi? Prvi su bili naporniji, za nas koji smo bili na odmoru da vratimo kondiciju. Sada se već više baziramo na taktičke stvari, vraćamo svježinu i bit ćemo maksimalno spremni za Nizozemsku.

Majer ovako rezonira uoči utakmice s Nizozemskom:

- Nismo se pretjerano fokusirali na Nizozemsku, uvijek gledamo da sebe pripremimo jer kad smo mi na pravoj razini onda nemamo problem s drugim momčadima. Nizozemska je sigurno velika reprezentacija, s velikim igračima, koji igraju u velikim klubovima. Uz to, Nizozemci su domaćini završnog turnira i utakmica sigurno neće biti lagana. Međutim, u pitanju je jedna utakmica i nikad se ne zna, radujemo joj se i vjerujemo da možemo ostvariti plasman u finale.

Obojica ističu sjajno ozračje u momčadi.

- Kraj sezone je i rekli bismo da svi jedva čekamo da sezona završi, ali kod nas je suprotno, svatko od nas je na 120 posto. Ne vidi se umor, atmosfera je fantastična i svi vjerujemo da možemo osvojiti Ligu nacija, istaknuo je Majer.

- Ozračje je jako dobro, svi igrači su motivirani, želimo opet napraviti veliki uspjeh, što je već postala navika. Naravno, od nas su zbog toga uvijek velika očekivanja, ali ne bježimo od toga nego ih i sami pred sebe stavljamo, zaključio je Ivanušec.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.