Izvršni odbor HNS-a nije donio nikakve odluke vezane za nastavak natjecanja

Srijeda, 15. travnja 2020. 17:25 Napisao/la  SC
Izvršni odbor HNS-a nije donio nikakve odluke vezane za nastavak natjecanja

HNS je na službenoj stranici objavio sljedeću vijest:

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je danas putem video konferencije 20. sjednicu.

Sukladno uputama FIFA-e i zbog prilagodbe radu u postojećoj situaciji uzrokovanoj globalnom pandemijom koronavirusa, Izvršni odbor je usvojio izmjene i dopune Pravilnika o statusu igrača i registracijama te Pravilnika o radu Arbitražnog suda HNS-a.

Prema novim izmjenama, u slučaju spora zbog promjena ugovora između kluba i igrača zbog novonastalih okolnosti, Arbitražni sud će odlučivati o osnovanosti tih izmjena.

Također, Arbitražnom sudu omogućeno je održavanje rasprava putem video konferencija.

Izvršni odbor još jednom apelira na klubove, igrače i trenere da pokušaju postići sporazum i da jednostrane izmjene ostanu samo kao posljednja mjera.

Na sjednici se raspravljalo i o mogućnosti nastavka treninga i natjecanja.

Zaključeno je da se treba i dalje pratiti situacija te da će se treninzi i natjecanja nastaviti čim Stožer civilne zaštite procijeni da postoje uvjeti za takve aktivnosti.

Članovi Izvršnog odbora izviješteni su i o stalnoj komunikaciji Saveza s FIFA-om i UEFA-om te poduzimanju usklađenih aktivnosti, stoji u obavijesti.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.