Ivo Josipović: Propala prilika da se otvori nova stranica suradnje između HNS-a i matičnog ministarstva

Petak, 16. svibnja 2014. 15:24 Napisao/la  SC

Josipović posebno izražava nezadovoljstvo razlozima odbijanja izaslanika navedenima u medijima, koji su uvredljivi i diskriminirajući

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović reagirao je na postupak predsjednika HNS-a Davora Šukera, koji je ministru Željku Jovanoviću zabranio predaju trofeja pobjednicima Kupa. Jovanović je u Rijeci bio u svojstvu Josipovićeva izaslanika.

Priopćenje Predsjednika Iva Josipovića prenosimo u cjelosti:

Zbog radnog posjeta SAD-u, predsjednik Ivo Josipović nije mogao prihvatiti poziv i nazočiti finalnoj utakmici Kupa u Rijeci čiji je pokrovitelj. Sukladno uobičajenoj praksi u slučajevima kada je pozvan, a ne može prisustvovati pojedinom događaju, predsjednik Josipović je za svog izaslanika odredio najvišeg dužnosnika koji nazoči događaju. U ovom slučaju, bio je to resorni ministar Željko Jovanović. Određivanje ministra Jovanovića za izaslanika bila je i prilika da se otvori nova stranica u odnosima Hrvatskog nogometnog saveza s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Predsjednik Josipović žali što odgovorni u HNS-u to nisu prepoznali, a posebno izražava nezadovoljstvo razlozima odbijanja izaslanika navedenima u medijima, a koji su uvredljivi i diskriminirajući prema demokratski izabranim predstavnicima institucija Republike Hrvatske i prema pripadnicima romske zajednice u Hrvatskoj. Predsjednik Josipović poziva HNS da u svom djelovanju vodi računa o temeljnim ustavnim vrijednostima Republike Hrvatske, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.