IO HNS: Zlatko Dalić produljio ugovor, od sezone 2022/23 jedinstvena treća liga

Četvrtak, 23. srpnja 2020. 18:49 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Izvršni odbor je potvrdio dogovor oko novog ugovora s izbornikom hrvatske A reprezentacije Zlatkom Dalićem do završetka FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Donesena je odluka da će dvije utakmice Uefine Lige nacija u listopadu (Švedska 11. listopada i Francuska 14. listopada) biti odigrane na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Aljoša Asanović imenovan je instruktorom Hrvatskog nogometnog saveza za dijasporu.

Izvršni odbor je donio novu Odluku o sustavu stalnih natjecanja.

Prva HNL i dalje će se igrati u dosadašnjem formatu (Liga 10).

Druga HNL brojat će 18 klubova u idućoj natjecateljskoj godini, potom 16 klubova (2021./22.) i konačno 12 klubova od natjecateljske godine 2022./23.

Od sezone 2022/23,  jedinstvena 3. HNL od 16 klubova.

IO je prihvatio izvješće o licenciranju klubova za natjecateljsku godinu 2020./21.

Usvojeni su kalendari natjecanja za HT Prvu ligu, završnicu HNK, Drugu HNL te Prve HNL pionira, kadeta i juniora za iduću natjecateljsku godinu. Donesene su odluke o listi delegata u HT Prvoj ligi i Drugoj HNL, kao i listi sudaca za ta dva natjecanja. IO je donio i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o nogometnim natjecanjima.

Izvršni odbor potvrdio je odluke donesene pisanim putem, uključujući odluku o igranju preostalih utakmica u četiri nedovršena natjecanja pod okriljem HNS-a bez gledatelja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.