Igor Štimac i Fredi Fiorentini nikada nisu čuli za "pošteno suđenje" u hrvatskom nogometu

Četvrtak, 16. siječnja 2014. 15:11 Napisao/la  SC

Nikada nisam čuo za pojam naknada za pošteno suđenje, kazao je Fiorentini

Fredi Fiorentini i Igor Štimac pojavili su se na sudu kao svjedoci na suđenju Željku Širiću, nekada čelniku sudačke organizacije HNS-a kojega državno odvjetništvo tereti za primanje mita za „pošteno suđenje“.

- Nikada nisam čuo za pojam naknada za pošteno suđenje, rekao je Fiorentini koji nije htio komentirati utjecaj tzv. osječkog lobija u HNS-u.

- Ako ih je u izvršnom odboru bilo šest do sedam iz Slavonije jasno je da su lako mogli pridobiti još jedan ili dva glasa, osvojiti većinu i diktirati odluke, kaže Fiorentini.

Igor Štimac je rekao da nije znao ništa o navodnom dugu Hajduka prema Širiću, o navodnom je dugu čuo tek od Hrvoja Maleša koji je za predsjednika Hajduka došao 2011.

Malešu sam rekao da o dugu ne znam ništa i da mi nije jasno zašto me to pita, posvjedočio je Štimac.

Dodao je da je predložio da se zajedno sastanu sa Širićem, ali da je Maleš kazao kako to nije potrebno, iako je ranije govorio da bi se trebali naći sa sucima kako bi se spriječilo suđenje na štetu Hajduka.

Maleš je inače preuzeo ulogu prikrivenog istražitelja, u dogovoru s Uskokom Širiću je predao 30 tisuća eura za pošteno suđenje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.