Redovita skupština HNS-a, u 2022. godini ostvaren rekordni prihod

Ponedjeljak, 03. travnja 2023. 14:42 Napisao/la  SC

Vjerujem da ćemo i u narednom razdoblju i dalje pokazivati da smo najuspješniji i najbolji sportski savez u Hrvatskoj, kaže Marijan Kustić

Marijan Kustić
Marijan Kustić

HNS je objavio sljedeću obavijest:

U zagrebačkom hotelu Westin održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Predsjednik Kustić obratio se skupštinarima prigodnim govorom:

- Vjerujem da ćemo i u narednom razdoblju i dalje pokazivati da smo najuspješniji i najbolji sportski savez u Hrvatskoj. Uvijek ponavljam da sve kreće iz najmanjih sredina, koje ne smijemo i nikad nećemo zaboraviti, te ćemo i dalje činiti sve da se infrastruktura digne na još višu razinu. Raduje me novi Zakon o sportu koji će omogućiti veća ulaganja države u stadionsku infrastrukturu, što smatramo vrlo važnim. Kada tome pridodamo spomenutu izgradnju nacionalnog kampa, vjerujem da nas čeka iskorak po pitanju infrastrukture, rekao je između ostalog Kustić.

Predsjednik verifikacijske komisije, Vladimir Čohar, podnio je izvještaj u kojem je ustanovljeno da su na sjednici prisutna 62 zastupnika, uz 13 odsutnih.

Skupštinari su potom usvojili izvješće verifikacijske komisije, predloženi dnevni red te zapisnik s prošle sjednice.

Članovi Skupštine usvojili su završni račun za 2022. godinu, koji je pripremila voditeljica odjela financija i računovodstva, Ružica Bajrić. Hrvatski nogometni savez je u 2022. godini ostvario rekordne prihode u iznosu od 507.688.457,86 kuna, rashode u iznosu od 409.057.780,74 kune, te je ostvario rekordnu dobit, odnosno višak prihoda nad rashodima, u iznosu od 98.630.677,12 kuna.

- Prije četiri godine sam prilikom izlaganja završnog računa za 2018. godinu rekla da je to bila najuspješnija financijska godina i da je ostvaren budžet više nego dvostruko veći u usporedbi s bilo kojom prethodnom godinom. Veliko mi je zadovoljstvo izvijestiti vas da smo u 2022. godini nadmašili čak i tu sjajnu 2018. godinu, odnosno da je Hrvatski nogometni savez ostvario najbolji financijski rezultat u svojoj povijesti. Ostvareni višak prihoda prenijeli smo u saldo fonda i ta sredstva koristit ćemo u godinama kad nema završnih natjecanja i kad ostvarujemo manjak prihoda u odnosu na rashode, odnosno za strateške ciljeve saveza. Kao i do sad u okviru naših mogućnosti, pomagat ćemo klubovima i županijskim savezima kroz financijske donacije odnosno ulaganjem u infrastrukturu, turnire i opremu, rekla je Ružica Bajrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.