HNS tvrdi da Davor Šuker uživa povjerenje Izvršnog odbora, Nenad Gračan objavio popis

Utorak, 20. kolovoza 2019. 12:42 Napisao/la  SC

Odluka o statusu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana također dokazuje upravo to - da svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje, stoji u priopćenju HNS-a

Nenad Gračan
Nenad Gračan

HNS reagirao je na medijske spekulacije o tome da je Izvršni odbor HNS-a odbio prijedlog predsjednika Davora Šukera o smjeni izbornika U-21 reprezentacije Nenada Gračana.

Evo reakcije:

Hrvatski nogometni savez ovim putem reagira na medijske napise o odlukama Izvršnog odbora HNS-a te statusu predsjednika Saveza Davora Šukera.

U HNS-u ne vlada jednoumlje već demokracija. Stoga je uobičajeno da Izvršni odbor razgovara, raspravlja i zajednički odlučuje o svim pitanjima, uz poštivanje svakog pojedinačnog stava. Razumljivo je da je pritom u niz situacija bilo i bit će različitih razmišljanja.

Odluka o statusu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana također dokazuje upravo to - da svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje.

Pritom je IO pokazao dosljednost, poštujući dogovor s izbornikom Gračanom postignut prije U-21 Europskog prvenstva.

Istovremeno, takva odluka ni na koji način nije izraz nepovjerenja prema predsjedniku Davoru Šukeru koji je demokratski izabran za predsjednika Saveza i iza kojeg je sedam godina izuzetnih uspjeha na sportskom i financijskom planu u rukovođenju Saveza, stoji u priopćenju.

Istodobno je Nenad Gračan objavio popis U-21 reprezentativaca za utakmice protiv UAE (Velika Gorica, 5. rujna) i prvu kvalikacijsku utakmicu protiv Škotske (Šibenik, 10. rujna)

Na popisu su,
vratari: Adrian Šemper, Dinko Horkaš,
braniči: Borna Sosa, Branimir Kalaica, Domagoj Bradarić, Boško Šutalo, Luka Hujber,
veznjaci: Luka Ivanušec, Lovro Majer, Nikola Moro, Kristijan Bistrović, Mihael Žaper, Ivan Lepinjica, Darko Nejašmić,
napadači: Sandro Kulenović, Antonio Marin, Ivan Dolček, Mario Ćuže.

Pretpozive su dobili Nediljko Labrović, Bruno Bogojević, Joško Gvardiol, Marin Šverko, Vinko Soldo, Hrvoje Smolčić, Matko Zirdum, Marko Divković, Ante Palaversa

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT