HNS tvrdi da Davor Šuker uživa povjerenje Izvršnog odbora, Nenad Gračan objavio popis

Utorak, 20. kolovoza 2019. 12:42 Napisao/la  SC

Odluka o statusu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana također dokazuje upravo to - da svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje, stoji u priopćenju HNS-a

Nenad Gračan
Nenad Gračan

HNS reagirao je na medijske spekulacije o tome da je Izvršni odbor HNS-a odbio prijedlog predsjednika Davora Šukera o smjeni izbornika U-21 reprezentacije Nenada Gračana.

Evo reakcije:

Hrvatski nogometni savez ovim putem reagira na medijske napise o odlukama Izvršnog odbora HNS-a te statusu predsjednika Saveza Davora Šukera.

U HNS-u ne vlada jednoumlje već demokracija. Stoga je uobičajeno da Izvršni odbor razgovara, raspravlja i zajednički odlučuje o svim pitanjima, uz poštivanje svakog pojedinačnog stava. Razumljivo je da je pritom u niz situacija bilo i bit će različitih razmišljanja.

Odluka o statusu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana također dokazuje upravo to - da svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje.

Pritom je IO pokazao dosljednost, poštujući dogovor s izbornikom Gračanom postignut prije U-21 Europskog prvenstva.

Istovremeno, takva odluka ni na koji način nije izraz nepovjerenja prema predsjedniku Davoru Šukeru koji je demokratski izabran za predsjednika Saveza i iza kojeg je sedam godina izuzetnih uspjeha na sportskom i financijskom planu u rukovođenju Saveza, stoji u priopćenju.

Istodobno je Nenad Gračan objavio popis U-21 reprezentativaca za utakmice protiv UAE (Velika Gorica, 5. rujna) i prvu kvalikacijsku utakmicu protiv Škotske (Šibenik, 10. rujna)

Na popisu su,
vratari: Adrian Šemper, Dinko Horkaš,
braniči: Borna Sosa, Branimir Kalaica, Domagoj Bradarić, Boško Šutalo, Luka Hujber,
veznjaci: Luka Ivanušec, Lovro Majer, Nikola Moro, Kristijan Bistrović, Mihael Žaper, Ivan Lepinjica, Darko Nejašmić,
napadači: Sandro Kulenović, Antonio Marin, Ivan Dolček, Mario Ćuže.

Pretpozive su dobili Nediljko Labrović, Bruno Bogojević, Joško Gvardiol, Marin Šverko, Vinko Soldo, Hrvoje Smolčić, Matko Zirdum, Marko Divković, Ante Palaversa

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.