HNS, priopćenje: Podržavamo sve aktivnosti koje su usmjerene na ispravljanje nepravilnosti u nogometu

Srijeda, 28. lipnja 2017. 20:13 Napisao/la  SC


HNS je objavio priopćenje nakon nove afere o podmićivanju i namještanju rezultata u hrvatskom nogometu. Evo priopćenja:

Prema saznanjima iz medija dvadesetak nogometnih sudaca i nogometnih djelatnika s područja Brodsko-posavske županije, na zahtjev USKOK-a, privedeno je zbog sumnje u davanje i/ili primanje mita i namještanja rezultata na nogometnim utakmicama.

Hrvatski nogometni savez podržava sve aktivnosti koje su usmjerene na ispravljanje nepravilnosti u nogometu, a posebno ovakve koje narušavaju integritet nogometa i štete njegovom ugledu.

Smatramo da je bitno sačuvati regularnost i pravilno odvijanje nogometnog natjecanja te zaštititi nogomet od bilo kojeg oblika zlouporabe pa će Hrvatski nogometni savez, ako se utvrdi da su pojedine osobe sudjelovale u neregularnosti natjecanja, provesti disciplinske postupke protiv istih i izreći odgovarajuće sankcije.

Hrvatski nogometni savez će pažljivo pratiti daljnji tijek događaja, ali u svakom slučaju, uvažavajući presumpciju nevinosti, pričekati s konačnim sudom o navedenom događaju do okončanja postupka pred svim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.