HNS, priopćenje: HNS nije niti je mogao preprodavati ulaznice za finale SP-a

Četvrtak, 20. rujna 2018. 18:23 Napisao/la  SC
HNS, priopćenje: HNS nije niti je mogao preprodavati ulaznice za finale SP-a

HNS je priopćenjem reagirao na medijske spekulacije da FIFA istražuje čelnike HNS-a osumnjičene za preprodaju ulaznica.

Evo priopćenja:

Povodom medijskih informacija koje su se pojavile na temu izvidnih radnji koje na traženje DORH-a provodi policija, a odnose se na navodnu preprodaju ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, Hrvatski nogometni savez ističe sljedeće:

Poštujući tajnost izvidnih radnji i njihov sadržaj te neovisno o njihovoj svrsi s kojom, za razliku od nekih medija, nismo upoznati, možemo navesti da od strane Hrvatskog nogometnog saveza i njegovih vodećih osoba nije bilo nikakvih nepravilnosti i zlouporaba kod raspolaganja i distribucije ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva.

S obzirom na ogroman interes i razmjerno mali broj ulaznica koje FIFA omogućuje državama sudionicama SP-a (za kupnju, ne besplatno), Hrvatski nogometni savez je uložio velike napore kako bi mogućnost kupnje tih ulaznica uspio raspodijeliti na pravedan način između članova „nogometne obitelji“ (igrači, članovi stručnog stožera, članovi Izvršnog odbora i Skupštine, županijski nogometni savezi i klubovi te sponzori Saveza) i dio ostaviti za slobodnu prodaju.

Netočne su informacije da su igrači imali unaprijed određeni broj ulaznica koje su trebali dobiti, a da nisu raspolagali tim brojem. Naprotiv, prvenstveno se skrbilo o tomu da se potrebe reprezentativaca, kao najzaslužnijih što smo te ulaznice uopće u prilici kupiti, budu udovoljene u potpunosti.

Žalosti nas što uopće moramo ponavljati ovakve općepoznate činjenice samo zato što je, ako je to točno, netko anoniman, bez hrabrosti stati iza svoje prijave, navodno nešto "čuo" i da dio medija tako olako prihvaća takvu priču i od nje radi senzaciju.

Hrvatski nogometni savez, kao organizacija, nije niti je mogao na bilo koji način preprodavati ulaznice za finale SP-a, ili bilo koju drugu utakmicu Svjetskog prvenstva, što je lako dokazivo.

Naravno da je teoretski moguće da je neki neodgovorni pojedinac, bez obzira na izvor kupljene ulaznice, zloupotrijebio Fifina pravila i preprodao ulaznicu, nad čime HNS nema niti može imati utjecaj ili kontrolu. Ako je takvih slučajeva bilo, HNS može samo pozdraviti sve radnje radi njihovog otkrivanja.

Hrvatski nogometni savez će, kao i uvijek do sada, biti kooperativan u suradnji s nadležnim državnim tijelima te očekuje da se od predmetnih radnji ne rade nikakve senzacije, a posebno da se ne prejudicira ishod izvidnih radnji, stoji u priopćenju HNS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.