PRVENSTVO SE IPAK NASTAVLJA

Dogovor HNS-a i futsal prvoligaša

Ponedjeljak, 21. siječnja 2013. 20:57 Napisao/la  SC

- HNS je pristao udovoljiti našim zahtjevima. Savez će se prema nama odnositi kao ravnopravni partner, rekao je Ivica Đolo

Današnjim sastankom u Rusanovoj napravljen je veliki korak naprijed u pregovorima vodstva HNS-a i hrvatskih futsal prvoligaša. Predsjednik HNS-a Davor Šuker i prvi operativac Damir Vrbanović pozvali su klubove na sastanak nakon mjeseci ignoriranja tek nakon što su klubovi objavili bojkot prvenstva zbog nerješenih pitanja oko televizijskih prava. Savez i predstavnici futsal klubova postigli su dogovor, ali pregovori oko statusa futsala u okviru HNS-a nastavit će se sljedećih mjeseci.

HNS je odbijao obnoviti ugovor sa Sportskom televizijom jer su njihovu ponudu smatrali neprihvatljivom. Klubovi su tražili da se pregovori oko tv-prava prepuste njima jer im prijenosi donose sponzore bez čije su financijske pomoći ostali proteklih mjeseci. HNS je pronašao kompromis.

Predsjednik komsije za futsal HNS-a Boris Durlen zadovoljan je današnjim sastankom:

- Sama činjenica da je na sastanak došao sam vrh HNS-a dokazuje ozbiljnost situacije od strane HNS-a da se riješe neuglasice. Ne sumnjam da ćemo stići do Ugovora koji će zadovoljiti sve strane.

- HNS je pristao udovoljiti našim zahtjevima koje je prihvatio kao zdrav projekt. Usuglasili smo se da će se Savez prema nama odnositi kao ravnopravni partner te kako ćemo dogovoriti takav način suradnje u budućnosti. Došli je do vakuma u komunikaciji koji je rezultirao nespretnom bojkotom prvenstva koje se nastavlja već ovaj vikend, rekao je Ivica Đolo, predsjednik Nacionala i jedan od glavnih pregovarača na sastanku u Rusanovoj.

- HNS je klubovima 1. HFL dao pravo da riješimo ugovor s televizijom i produkciju, a da će oni potpisati kada im donesemo ugovor koji je povoljan za klubove i Savez. Potpisat ćemo za ovu polusezonu, a za iduću ćemo još razgovarati jer HNS ima ponuda i drugih televizija te na taj način žele kvalitetnije riješiti problem prijenosa futsala na televiziji, kaže Đolo.

Određeno je i kako će dvojica predstavnika klubova, Ivica Đolo i Tiho Bralo, u njihovo ime početi pregovore sa Savezom oko potpisivanja Ugovora se televizijom. Šuker i Vrbanović obećali su punu podršku malonogometašima u cijelom projektu.

HNS je na samom početku sastanka dao suglasnost da se do početka iduće sezone osigura prvoligašima da svoju ligu vode kroz Udrugu 1.HFL po uzoru na nogometaše. Do kraja ove sezone ostaje samo usuglasiti stavove i ugovorne obveze koji proizale iz ovakve sradnje na obostrano zadovoljstvo.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.