SLUŽBENA KANDIDATURA

HNS želi postati domaćin EURO-a 2020

Četvrtak, 19. rujna 2013. 17:01 Napisao/la  SC

Mišljenja smo da je ideja o 13 gradova domaćina EURO-a 2020 fantastična, kaže  Šuker

 

Davor Šuker potvrdio je kandidaturu  Hrvatske za jednog od domaćina EURO-a 2020. godine, koje će se održati u 13 europskih zemalja. Prema zamisli predsjednika UEFA-e Michela Platinija, domaćini više neće biti države nego gradovi čime šansu dobivaju manje države koje same nikada ne bi mogle dobiti domaćinstvo EURO-a. Ovakva zamisao u duhu je Platinijeve politike pogodovanja manjim savezima, koji na Skupštinama UEFA-e imaju isto pravo glasa kao i veliki savezi.

 

HNS-a domaćin Kongresa UEFA-e u Dubrovniku, gdje se sastao Izvršni odbor UEFA-e.

 

- Mišljenja smo kako je ideja o 13 gradova domaćina EURO-a 2020. fantastična prilika manjim zemljama iskusiti tako veliki sportski događaj. Ne sumnjamo da će taj turnir biti veliki uspjeh. Iskoristio bih ovu priliku kako bih potvrdio da je Hrvatska također u zadanom roku ispunila prijavu za domaćinstvo EURO-a 2020. Učinit ćemo sve u svojoj moći kako bismo pokazali u svojoj kandidaturi da bi Hrvatska u svakom pogledu bila spremna ugostiti takav događaj. Nadamo se podršci UEFA-e, Europske komisije i hrvatske Vlade u ostvarenju našeg sna o izgradnji nacionalnog stadiona kakav zaslužuje Top 10 reprezentacija svijeta, izjavio je Šuker za službenu stranicu HNS-a.

 

Na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e u Dubrovniku bit će potvrđeni svi savezi koji su se prijavili za domaćinstvo EURO-a, nakon čega slijedi proces izrade kandidatura koje se trebaju predati u travnju 2014. godine. Uvjet da Hrvatska postane jedan od domaćina je jednostavan: država mora izgraditi novi stadion!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.