EURO U-19

Hrvatska minimalno poražena od Francuske

Petak, 06. srpnja 2012. 17:45 Napisao/la  SC

EURO U-19, 2. kolo: Francuska - Hrvatska 1:0. Jedini pogodak postigao je Foulquier (79')

 

 

 

Drugo kolo U-19 Europskog prvenstva

 FRANCUSKA – HRVATSKA 1:0

 Stadion Haapsalu, Haapsalu. Sudac: Direktorenko (Latvija). Strijelac: 1:0 Foulquier (79'). Žuti kartoni: Foulquier (Francuska), Močinić, Mržljak (Hrvatska).

 Francuska: Areola, Foulquier, Samnick, Umtiti, Pogba, Kondogbia, Vion (60 Bosetti), Bahebeck (90 Ba), Digne, Plea (37 Ngando), Veretout

 Hrvatska: Sluga, Gorupec, Aleksić, Mržljak, Mitrović, Čalušić, Pajač (67 Miloš), Močinić, Dugandžić (59 Čolak), Pavičić (80 Pongračić), Miškić

 U drugom nastupu na U-19 EURO-u hrvatska je reprezentacija upisala prvi poraz. Obrana je nakon solidno odrađenih 78 minuta popustila kada je jedini pogodak postigao Dimitri Foulquier. Porazom su šanse za polufinale spale na puku matematiku.

 Na najmanjem stadionu EURO-a naša je vrsta pokazala uvjerljivo najslabiju igru u prvome dijelu. Bez ijedne prilike i udarca na vrata Areole momci Dinka Jeličića koncentrirali su se na obranu protiv nadmoćnih Francuza. Mladi Tricolori tri su puta zaprijetili Simonu Slugi. Najprije je igrač Porta Thibaut Vion u 9. minuti oprobao hrvatskog vratara, da bi kasnije isto učinili Plea u 28., odnosno Digne u 40. minuti. Ako je bilo suditi po prvih 45 minuta, onda je jasno da našima fali onaj timski duh koji je tadašnje izabranike Ivice Grnje krasio na europskoj smotri prije dvije godine. Iako su Francuzi djelovali čvršće na terenu, otkuda dolazi i 10 počinjenih prekršaja, jedini žuti karton dobio je Ivan Močinić pred kraj poluvremena.

 U nastavku - ista slika. Doduše, preko Dugandžića u 48. minuti Hrvatska je uputila prvi udarac u okvir, te se moglo primjetiti da smo, kao i na otvaranju utakmice s Engleskom pojačali tonus igre. Nadmetanje s Francuzima, reprezentacijom s vrha europskog juniorskog nogometa možda i nije pametno, pa su se i naši momci brzo smirili. Prilike koje su nizali Tricolorima su davale samo bolji zamah prema kraju utakmice.

Ideolog u francuskoj reprezentaciji zove se Paul Pogba. Iako mu je tek 19 godina, već je promijenio dva velika kluba. Nakon neslaganja s Fergusonom u Manchester Unitedu, ovog ga je ljeta doveo Juventus kao zalog za sjajnu budućnost.

Pogodak Folquiera primljen je veoma jeftino, možda i u trenucima kada se ni sami Francuzi njemu nisu nadali. Sluga nije mogao napraviti puno toga.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.