U-17 EP U NOGOMETU

Eni Jurišić i Niko Kranjčar ambasadori prvenstva

Ponedjeljak, 06. ožujka 2017. 13:35 Napisao/la  SC

 Velika mi je čast i zadovoljstvo biti nogometni ambasador ovog natjecanja,  kaže Kranjčar


U ponedjeljak je HNS predstavio glazbenu ambasadoricu i nogometnog ambasadora  Europskog prvenstva U-17, koje se od 3. do 19. svibnja održava u Hrvatskoj.

Među domaćinima su Rijeka i Kostrena: otvaranje se održava na Rujevici, dok se u Kostreni igra šest utakmica.

Eni Jurišić i Niko Kranjčar dobili su privilegiju promovirati najveće nogometno natjecanje od osamostaljenja.

- Radujem se ovakvoj prilici. Volim nogomet, najradije sjednem s prijateljima i pogledam utakmicu. Pjesma će se moći čuti već ovog tjedna, rekla je Riječanka Eni Jurišić, autorica himne natjecanja pod nazivom "Kao jedno".

- Lijepo je biti ovdje, dobro se osjećam. Oporavak od ozljede teče po planu. Moje su uspomene na mlađe hrvatske kategorije divne, osvojio sam broncu s reprezentacijom U-16 2001. godine i naravno da sam se odazvao pozivu HNS-a. Prelijepo je bilo igrati u mlađim kategorijama i velika mi je čast i zadovoljstvo biti nogometni ambasador ovog natjecanja. Zadaća mi je promotivna, a sve radim u dogovoru sa svojim klubom kako bih bio spreman za nastupe u idućoj sezoni, najavio je Niko Kranjčar svojevrsni povratak u hrvatski nogomet.

Pripreme teku po planu, U-17 reprezentaciju vodi izbornik Dario Bašić:

- Sudjelujemo na raznim turnirima, a završne pripreme kreću u travnju. Svima nama koji radimo s mlađim kategorijama cilj je isprofilirati nekolicinu pravih igrača te im omogućiti pravilni razvoj, a rezultate ćemo vidjeti za nekoliko godina. Imamo ovog tjedna i utakmice s Ukrajinom kako bismo dobili završnu sliku o kadru za Europsko prvenstvo s obzirom da je kostur momčadi već poznat. Na Europskom prvenstvu želimo odigrati tri kvalitetne utakmice u skupini te potom izboriti drugi krug, a tada mogu presuditi brojni čimbenici te je sve moguće. Trenutačno su u Europi najsnažniji Englezi, Portugalci, Francuzi, Španjolci i Nijemci. Možda su ove godine Englezi stepenicu više od ostalih, kazao je Bašić.

Osim  Rijeci i Kostreni igra se u Zaprešiću, Lučkom, Velikoj Gorici, Sesvetama i Varaždinu.

 Turnir je Hrvatskoj već osigurao 10.000 noćenja službenih osoba.
 
 Eurosport će prenositi najmanje 15 utakmica, a uz svaki će se susret Hrvatska moći predstaviti kroz 30 sekundi promotivnog spota.

Hrvatski nogometni savez pokrenuo je službenu web-stranicu Croatia2017.hr, kao i kanale na društvenim mrežama.

 Ždrijeb skupina na rasporedu je 3. travnja u Zagrebu,  finale se igra u Varaždinu.
 
 - Pripreme su u tijeku već dvije godine, velik organizacijski tim radi na projektu. Cilj je promovirati sport među mladima i sportsku kulturu navijanja te promovirati Hrvatsku kao turističku destinaciju. Podrška gradova i države je dobra, vlasti vide mnogo toga dobroga u tom natjecanju. Uključit ćemo i škole te vjerujem da ćemo ispuniti interne i Uefine ciljeve po pitanju gledanosti. Imamo podršku i državnog ureda za sport pod vodstvom Janice Kostelić, kaže glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.